Famózna polievka z pečených paradajok a quinoy. 30 minút a hotovo!

Dozrievajú ti v záhradke krásne červené paradajky? Ak nemáš záhradu, nič sa nedeje, na trhoviskách je ich teraz habadej! Krásne voňavé, šťavnaté, dozreté na slniečku… Kedy sa ich najesť do sýta, ak nie v lete? Vyskúšaj pripraviť túto skvelú a voňavú letnú polievku z pečených paradajok, quinoy a cesnaku. Budeš sa zalizovať :-).

Čo budeme potrebovať na cca 4 menšie porcie?

  • 1,5 – 2 kg paradajok
  • 1 hlavičku cesnaku
  • olivový olej
  • vývar (alebo vodu) podľa potreby
  • cca 1/3 šálky quinoy
  • soľ
  • čierne korenie
  • rozmarín
  • bazalku
  • strúhaný parmezán

Ako budeme postupovať?

1. Paradajky umyjeme a väčšie kúsky rozpolíme. Poukladáme ich do pekáča, medzi ne dáme neošúpaný cesnak (aby nezhorel) a pokvapkáme olivovým olejom. Pekáč vložíme do rúry a pečieme na 180 stupňoch asi 30 minút.

2. Kým sa pečú paradajky, uvaríme si quinou. Quinou prepláchneme a uvaríme ako ryžu alebo cestoviny (resp. podľa návodu).

3. Po upečení necháme paradajky mierne vychladnúť a stiahneme z nich šupku. Cesnak ošúpeme a všetko (aj so šťavou) preložíme do hrnca, v ktorom zmes rozmixujeme. Prilejeme vývar, pridáme bazalku, rozmarín, quinou, dochutíme soľou, korením a necháme prevrieť.

4. Podávame s nastrúhaným parmezánom.

fitshaker-blog-pecene-plnene-paradajky1

fitshaker-blog-pecene-plnene-paradajky3

fitshaker-blog-pecene-plnene-paradajky4

fitshaker-blog-pecene-plnene-paradajky6

Príjemné vychutnávanie prajem :-).

 

Aj tento recept sme zaradili do našej knihy Z fitka do kuchyne špeciál 2:

zdrave recepty z fitka do kuchyne special 2

 

Ďalšie polievočky, ktoré ti zachutia:

Zeleninová polievka plná bielkovín

Tekvicová polievka s bylinkami

Letná studená polievka – Gazpacho

Lucia Súkeníková

Článok bol pridaný dňa 31/08/2016 a zaradený do kategórie: BezlepkovéPolievkyPotréningovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Lucia Súkeníková

Komentáre