Exotická ovsená kaša s mangom, kokosom a tahini: zohreje aj v chladné jesenné rána

Ani nevieme ako a jeseň beží na plné obrátky. No, keď som zbadala v obchode mango v akcii, dostala som chuť na trochu tepla a exotiky. Nech aj teba táto raňajková kaša aspoň na chvíľu prenesie niekam do Karibiku, tak ako nás v jedno jesenné nedeľné ráno. :-)

Doba prípravy: 15 minút

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 100 g ovsených vločiek
  • 2 lyžice strúhaného kokosu
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 1 zrelé mango
  • 1 lyžicu kokosového oleja
  • 2 lyžičky tahini pasty
  • sezam a kokos na ozdobenie
  • datľový sirup na dosladenie (podľa chuti)

Ako budeme postupovať?

1. Ovsené vločky spolu s kokosom najprv na sucho zohrejeme v hrnci, aby pustili arómu a chute.

2. Následne prilievame kokosové mlieko a uvaríme kašu do preferovanej konzistencie.

3. Mango očistíme a nakrájame na väčšie kocky. Na panvici zohrejme kokosový olej, pridáme mango a tahini a podusíme 5 minút, aby sa spojili chute.

4. Takto pripravené mango dáme navrch kaše do misiek a ozdobíme sezamom a praženým kokosom. Polejeme ďatľovým sirupom.

 

Tip: Kokosové mlieko môžeme nahradiť napríklad ovseným, ryžovým či mandľovým. Táto kaša chutí vynikajúco aj vo verzii s jablkom na masle.

ovsená kaša

Prajem príjemný štart do nového dňa! :-)

 

Vynikajúce výživné tipy na raňajky a mnoho iných receptov nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:

zdravé recepty

 

Mango sa dá použiť napríklad aj v takýchto receptoch:

Špenátové smoothie s mangom: vhodný na raňajky či na desiatu

Mangovo-zázvorová kaša: tip na raňajky nielen v chrípkovom období

Kuracie prsia so špenátom a osviežujúcim mango šalátom

Bohdana Tandlich

Redaktorka vo Fitshaker
Varenie ako terapia? Pre mňa je pocit, keď stojím v kuchyni, jedlo vonia a treba už len zavolať “večera” presne to, čo predpísal lekár. V kuchyni rada experimentujem a skúšam rôzne chute a koreniny. Ešte aj moji dvaja psi sa volajú Čili a Kari. Uprednostňujem lokálne a sezónne potraviny a vždy ma poteší, keď objavím poctivých domácich farmárov. Najväčšou odmenou sú pre mňa plné brušká môjho manžela, hostí a čoskoro už aj mojej dcérky, pri ktorej práve začíname s príkrmami.
Veľmi rada by som ti niečo z tejto svojej vášne odovzdala vo svojich receptoch a tipoch.
Bohdana Tandlich

Článok bol pridaný dňa 07/10/2019 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéRaňajkové kaše a pudingyRaňajkyReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 1,5 roka   |   Autor: Bohdana Tandlich

Komentáre