Cviklovo-fazuľové čili: recept vhodný aj pre vegetariánov

Vytiahni zo špajze uskladnenú cviklu, sušenú fazuľu a vyčaruj z nich chutné a hrejivé čili. Recept poteší mäsožravcov aj vegetariánov, vypáli bacily a zasýti. Kombinácia ingrediencií nie je asi tradičná, no o to viac ťa prekvapí.

Doba prípravy: 60 minút

Čo budeme potrebovať na cca 6 porcií?

  • 1 hrnček fazule (namočenej cez noc) – 220 g
  • 3 čerstvé cvikly nakrájané na kocky
  • 3 lyžice masti (kokosového oleja)
  • 2 cibule
  • 500 g paradajkového pyré
  • čili papričky (množstvo podľa vlastnej chuti)
  • 1 lyžicu sušeného oregana
  • 1 lyžicu mletého kmínu
  • 1 lyžicu sušeného majoránu
  • morskú/himalájsku soľ
  • vodu z vývaru (cvikla, fazuľa)
  • 2 lyžice domáceho medu

Ako budeme postupovať?

1. Ako prvé uvaríme fazuľu spolu s cviklou.

2. Vývar z nich nevylievame, necháme ho k omáčke.

3. Na masti do zlata upražíme cibuľku k nej pridáme uvarenú cviklu a fazuľu, premiešame a pridáme paradajkové pyré.

4. Čili okoreníme, osolíme, ak je potrebné pridáme vývar, privedieme do varu a nakoniec ochutíme medom.

5. Podávame napríklad s obľúbenou ryžou.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorické hodnoty Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
1 572 kJ

363 kcal

10 g 54 g 12 g 9 g

cvikla recepty

 

čili

 

recepty z cvikly

Prajem dobrú chuť! :-)

 

Ďalšie chutné recepty na fit obed nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 2:

fit recepty

 

Máš rada pikantné jedlá? Pozri aj na tieto recepty:

Fazuľové čili s cuketovými plackami – tip na rýchly obed do 30 minút

Sladko-pikantný pečený karfiol – tip na chutnú večeru

Pikantné šošovicové kari – tip na zdravý obed, ktorý vyštípe všetky bacily

Pikantná kukuricová polievka – vhodná aj pre veganov

Pikantný tvaroh – tip na zdravú večeru napr. aj po tréningu

Antónia Puškášová

Antónia Puškášová

Redaktorka at Fitshaker
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchúprípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz
Antónia Puškášová

Článok bol pridaný dňa 10/01/2019 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéBezlepkovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Antónia Puškášová

Komentáre