Doba prípravy: 40 minút
Čo budeme potrebovať na 12 ks?
- 170 g pohánkovej múky
- 3 lyžice bieleho jogurtu
- 1 vajíčko
- 100 ml vody
- 1 bio vanilkový cukor
- olej na vymastenie panvice (napr. kokosový)
Na egrešový puding:
- 300 g egrešov
- 100 g domáceho medu
- 100 ml vody
- 20 g bio vanilkového pudingu
Ako budeme postupovať?
2. Cesto by nemalo byť ani riedke, ani husté. Ak je cesto riedke, pridáme ešte múku, ak husté pridáme trochu vody.
4. Na panvici rozohrejeme olej a polievkovou lyžicou robíme lievance, ktoré opekáme z oboch strán.
5. Keď máme lievance hotové, pripravíme egrešový puding.
6. Do hrnca pridáme egreše s medom. Troška ich roztlačíme a necháme prehriať, aby pustili šťavu.
7. Vo vode rozmiešame puding a vlejeme k egrešom.
8. Miešame dovtedy, kým puding nestuhne.
9. Lievance uložíme na tanier, navrstvíme egrešový puding a ozdobíme mätou.
TIP: Ak nemáme po ruke egreše, môžeme ich nahradiť akýmkoľvek drobným bobuľovým ovocím. Napríklad černicami, malinami či čučoriedkami.
Výživové hodnoty na 1 ks:
Kalorické hodnoty | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny |
478 kJ 114 kcal | 2 g | 20 g | 3 g |
Ďalšie fantastické tipy na sladké raňajky nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2:
Lievance si môžeš urobiť aj takto:
Ricottové lievance
Lievance z ovsených vločiek a jablka
Batátové lievance
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.