Čo na obed? Jednoduché cuketové placky bez lepku, hotové do 35 minút

Hľadáš jednoduchý recept, ktorý máš hotový raz-dva? Tieto cuketové placky bez lepku ťa jednoznačne nesklamú. A nesklamú ťa ani z výživového hľadiska. Obsahujú samé zdravé ingrediencie, ktoré tvoje telo určite ocení. Pôvodný recept je vhodný pre vegetariánov, no v tipe nájdeš aj návod ako na placky s mäsom.

Doba prípravy: 15 minút príprava + 20-25 minút pečenie

Čo budeme potrebovať na 9 ks?

  • 1 stredne veľkú cuketu
  • 1 hrnček ovsených vločiek bez lepku
  • ½ hrnčeka pohánkovej múky
  • mletú rascu
  • mleté čierne korenie
  • morskú/himalájsku soľ
  • 2 vajíčka
  • 120 g tvrdého syra

Ako budeme postupovať?

1. Cuketu očistíme od hrubej šupky, potom ju nastrúhame na stredne hrubom strúhadle a odložíme nabok.

2. V druhej miske zmiešame ovsené vločky bez lepku, múku a koreniny.

3. Pridáme vajíčka a nastrúhaný tvrdý syr.

4. Nakoniec primiešame nastrúhanú cuketu.

5. Plech vystelieme papierom na pečenie.

6. Lyžicou naberieme cesto a na papieri budeme tvarovať stredne veľké placky. Vyjde cca 9 kusov, závisí od toho, aké veľké placky urobíme.

7. Necháme piecť po vyhriatej rúre na 180°C po dobu cca 20 minút.

 

Tip: Do cesta môžeme pridať aj tofu popučené vidličkou. Pre nevegetariánov je možnosť pridať do cesta aj kúsky grilovaného lososa, alebo na pare upraveného morčacieho mäska nakrájaného na malinké kúsky.

cuketové placky

 

co na obed

 

placky

Prajem ti dobrú chuť!

 

Ďalšie jednoduché chutné a hlavne zdravé recepty nájdeš v našich knihách Z fitka do kuchyne:

recepty na obed

 

Mohlo by ťa zaujímať aj:

Zelerovo-zemiakové placky – vhodné ako hlavné jedlo so šalátom aj ako príloha napr. k mäsku

Fazuľovo-brokolicové placky – skvelý obed či večera

Chrumkavé placky z pohánky – tip na chutný zdravý obed

Alžbeta Jánošíková

Som vášnivá kuchárka, avšak trošku odlišná. Miesto krémešov a sacherovej torty pečiem cviklovú tortu a zelerové hranolky. Prečo som iná? Diagnóza - celiakia. Dôvod, kvôli ktorému nesie môj jedálniček nálepku gluten free. V súčasnosti je nás „špeciálnych stravníkov" čoraz viac a viac. Mnohí sa cítia bezradní, tak ako som sa cítila na začiatku aj ja. Preto som sa rozhodla založiť web www.fit-way.sk zameraný na cvičenie a špeciálnu výživu (bezlepkovú, bez laktózy, raw, vegan..), ktorý poskytuje pomoc a motiváciu v podobe receptov pre všetkých nás - „špeciálnych".
Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 22/08/2018 a zaradený do kategórie: BezlepkovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre