
Cícer sa označuje ako bielkovinová bomba a odporúča sa konzumovať aspoň 1x do týždňa. Má jemnú orieškovú chuť a preto to bude určite pre vás "láska na prvé sústo". Má v sebe prirodzene veľa vlákniny, železa, vitamínov B a draslíka. Pri tepelnom opracovaní nestráca takmer nič zo svojich účinných zložiek. Tak čo ideme na to? :-)

Čo potrebujeme na prípravu?
- 100 – 200 g cíceru (podľa toho, koľko si budete chcieť pripraviť),
- olivový olej, poprípade kvalitný repkový, či kokosový ( kokosový dodá cíceru úplne iný rozmer chuti, ale odporúčam vyskúšať),
- korenie – akékoľvek máte radi (maha, provensálske, grilovacie, vynikajúce je aj korenie Garam masala, skúste poprípade i čili – ak máte radi pikantné, alebo môžete podľa chuti pridať i sušené bylinky),
- himalájska/ morská soľ,
- 2 bobkové lístky.
Ako na to?
2. Kým sa nám cícer varí, pripravíme si v miske olej, ktorý zmiešame so soľou, korením.
3. Keď sa nám cícer uvarí, necháme si ho trošku osušiť a potom ho pridáme do misky s pripravenou zmesou a dobre premiešame, aby sa nám každučká gulička cíceru obalila.
4. Pripravíme si zapekaciu misu/ plech, na ktorý si dáme papier na pečenie a vysypeme cícer. Pečieme pri 180 stupňoch, približne 35 minút. Získa takú zlatistú farbu a korením vám prevonia celú kuchyňu. Počas pečenia cícer niekoľkokrát premiešame, aby sa nám rovnomerne opiekol.
TIP: Ak doma nemáš cícer, skús tento recept s kukuricou.


