Prístup na túto stránku majú len registrovaní návštevníci

Registrácia je zadarmo, odkaz nájdeš nižšie ;-)

Tvoja e-mailová adresa

Tvoje heslo

alebo sa prihlás cez facebook/ twitter

Späť na klasické prihlásenie

Nevieš si spomenúť na svoje heslo? Získaj nové na tejto stránke!

Ešte nie si zaregistrovaná? Registruj sa zdarma TU.

VIANOČNÝ DARČEK!

Máš od nás PREMIUM členstvo zadarmo až do 26.12.2015 do polnoci. Aby si stihla aspoň trošku spáliť tie vianočné koláčiky ;-)

Prajeme príjemné cvičenie :-)

Fitshaker tím

Ukončenie testu

Naozaj chceš predčasne ukončiť test? Nezistíš tak, aké cvičenie je pre teba najlepšie.

Naozaj chceš vynulovať svoje štatistiky?

Kliknutím na Áno zmažeš štatistiky – deň cvičenia, odcvičené hodiny a spálené kalórie.

Chceš si zmeniť program?

Momentálne máš nastavený program . Chceš ho zmeniť na program Bryndzový chlieb bez kysnutia, ktorý zvládne aj začiatočníčka!?

Bryndzový chlieb bez kysnutia, ktorý zvládne aj začiatočníčka!

Vytlačiť

Príprava tohto chlebíka je jednoduchá a napriek tomu veľmi zaujímavá. Namiesto kvasníc, alebo kvásku použijeme bryndzu s vínom. Kombinácia týchto dvoch surovín spolu s kypriacim práškom spôsobí, že chlieb sa pekne nafúkne, hoci nekysne. Je síce trošku hutnejší, ale vďaka bryndze je aj vláčny a hlavne veľmi chutný. Ak máš tráviace problémy a klasický chlieb ti nerobí dobre, táto alternatíva chleba ti ho vynahradí. A čo je ešte super, máš ho za hodinu na stole. :-)

Doba prípravy: 70 minút

Čo budeme potrebovať na 1 chlieb?

  • 700 g hladkej špaldovej múky
  • 1 kypriaci prášok bez fosfátov
  • 1 lyžicu morskej/himalájskej soli
  • 200 g bryndze
  • 3 dl bieleho vína
  • 50 ml kvalitného repkového oleja (napr. Flaviol)
  • 300 ml vlažnej vody
  • celú rascu
  • hrubú morskú/himalájsku soľ na posypanie

Ako budeme postupovať?

1. V miske zmiešame múku spolu s kypriacim práškom a soľou.

2. V hlbšej nádobe rozmiešame bryndzu s vínom tak, aby sme nemali hrudky.

3. Takto rozmiešanú bryndzu spolu s olejom a vodou pridáme k múke.

4. Všetko spolu premiešame tak, že vznikne redšie cesto, ktoré nemiesime.

5. Takto pripravené cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej nádoby a vytvarujeme bochník. Ja som použila tortovú formu.

6. Vrch chleba posypeme rascou a hrubou soľou.

7. Pripravený chlieb vložíme do vyhriatej rúry na 190°C a pečieme 60 minút.

8. Po upečení chlieb vyberieme a necháme vychladnúť. Podávame s nátierkami a čerstvou zeleninou.

 

Výživové hodnoty na 1 ks (cca 70 g):

Kalorické hodnoty Tuky Sacharidy Bielkoviny
775 kJ

184 kcal

5 g 23 g 5 g

 chlieb bez miesenia

 

domaci chlieb

 

chlieb recept

Prajem ti dobrú chuť! :-)

 

Skvelé recepty aj na pečivo nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:

kucharska kniha z fitka do kuchyne special

 

Na takýto chlebík si môžeš natrieť napríklad:

Hráškovo-špenátovo-cícerová nátierka – fantastické raňajky pre celú rodinu

Cuketovo-cesnaková nátierka: ani tvoj manžel nespozná, z čoho je pripravená, tak je dobrá

Syrovo-brokolicová nátierka: skvelý spôsob, ako naučiť deti jesť brokolicu

Nátierka z kozieho syra a medvedieho cesnaku: neskutočná pochúťka najmä na jar

Júlia Rašlová

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 24/04/2018 a zaradený do kategórie: PečivoRecepty   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre

Vyhľadávanie

Nové cvičebné videá!

Nové cvičebné videá!
×

Sleduj priame prenosy zdarma!

Cvič podľa videí, alebo sa inšpiruj našimi video diskusiami o zdraví a chudnutí. Registrácia je zdarma.