Brokolicovo-pohánkové bezlepkové palacinky

Dnes máme pre teba skvelý tip na prílohu k hlavnému jedlu.  Alebo veľmi rýchlu a ľahkú večeru. Zmiešaš 4 suroviny a máš postarané. Uvidíš, že to nebude posledný krát :).

V našej rodine milujeme ryby. Jedávame ich často, rôzne druhy a na všelijaké spôsoby. Preto som nedávno hútala, že k  hlavnému jedlu by sa už konečne hodila aj obmena prílohy, nech to nie je stále zemiak, ryža, šalát na rôzny spôsob. Čo čert nechcel – deň predtým, ako som sa chystala na ryby (teda na ich prípravu), sa mi stalo, že mi ostala v chladničke brokolica, ktorú už bolo treba nejakým spôsobom použiť. Doslova sa mi už žltkavými kvietkami prihovárala, nech ju konečne uvarím. Tak som ju hodila do hrnca a vznikol pritom tento rýchly recept na novú prílohu k hlavnému jedlu, resp. na ľahkú večeru :).

Z uvedeného množstva pripravíme na panvici s priemerom 25 cm,  5 palaciniek. Hovorila som si, že ich budem jesť aj na ďalší deň, ale chutili aj môjmu 3-ročnému chlapčekovi a manželovi, takže sa po nich zaprášilo.

P.S: … a zajtra môžem k zvyšným rybám variť opäť zemiaky :).

Čo potrebujeme na prípravu?

  • 400 g brokolice (s mrazenou je menej práce),
  • 100 g pohánkovej múky,
  • 4 vajíčka,
  • 300 ml mlieka.

Odporúčam tieto suroviny na dochutenie: morská soľ, čierne korenie, vegeta bez glutamánu, petržlenová vňať, oregano.

Ako na to?

1. Brokolicu obvaríme v slanej vode, scedíme a popučíme vidličkou.

2. K brokolicovej kašičke pridáme všetky ostatné suroviny a necháme chvíľu postáť, nech sa chute spoja.

3. Pečieme na panvici jemne potretej olejom.

A nabudúce si tie palacinky naplníme zeleninkou so syrom. Mňam!

uvarená brokolica

brokolicove pohankove palacinky

palacinky na slano

 

palacinky z brokolice

Nie si bezlepkáč? No aj tak máš chuť na túto dobrotu? Nevadí, nemusíš utekať do obchodu po pohánkovú múku. Použi celozrnnú alebo špaldovú.

Dobrú chuť všetkým! :-)

Zdroj fotiek: flickr.com a súkromný archív

Danka Fráková

Článok bol pridaný dňa 29/01/2015 a zaradený do kategórie: BezlepkovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Danka Fráková

Komentáre