
Chutný návrat do detstva, no s väčším množstvom bielkovín. Oproti tradičnému zemiakovému cestu je toto tvarohové oveľa rýchlejšie na prípravu a doslova nabité bielkovinami. Šúľance môžeš podávať klasicky s makom, cukrom a maslom, no za vyskúšanie stojí aj rozvar z lesného ovocia či vanilkový (proteínový) puding.
Ako na to?
1
Tvaroh roztlačíme vidličkou a premiešame s vanilkovým cukrom, olejom a múkou.
2
Vytvoríme pevné cesto, z ktorého odkrajujeme malé kúsky a tvarujeme šúľance.
3
Šúľance varíme vo vriacej osolenej vode.
4
Keď vyplávajú na hladinu, povaríme ich ešte 1–2 minúty a scedíme.
5
Podávame posypané mletým makom alebo orechmi, práškovým cukrom a preliate roztopeným maslom.

Dopraj si túto zdravšiu klasiku a uži si každý sústo 😊
📖 Objavte zdravé a chutné recepty s Fitshaker v kuchyni! 🍽️
Hľadáte inšpiráciu na zdravé varenie? Naša kniha Fitshaker v kuchyni prináša množstvo jednoduchých a výživných receptov pre celú rodinu. Nech už ste začiatočník alebo skúsený kuchár, určite si nájdete to svoje. ➡️ Dostupná na Fitshaker e-shope už teraz!
Získajte ju ešte dnes a spríjemnite si varenie. Varte zdravšie, chutnejšie a s radosťou!
Väčšinu času trávim práve v kuchyni - varením, fotením alebo natáčaním videoreceptov. Tvorbe receptov sa venujem už takmer dekádu a zameriavam sa najmä na zdravšie a jednoduché recepty, ktoré pripravujem z dostupných ingrediencií. Moju tvorbu zdieľam na Instagrame so skvelou komunitou, zároveň som aj autorkou kuchárskej knižky s každodennými receptami. Voľný čas najradšej trávim cestovaním a vysedávaním pri dobrej káve v útulných kaviarňach.