Informácie o cvičení
Jednoduché a vyvážené jedlo plné zdravej zeleninky a kvalitných bielkovín. Ideálne je ak v jedle kombinujeme ingrediencie rôznych farieb, aby sme si zabezpečili prísun rozličných živín. Druhy zeleniny si môžeš nakombinovať podľa svojich aktuálnych zásob. Spoločne so zaujímavým dresingom a šťavnatou rybkou získame výživný a chutný obed či večeru.
Doba prípravy: 20 min Doba pečenia: 25 min
- 1 batat
- 6-8 šampiňónov
- 1 červenú papriku
- 1 žltú papriku
- ½ baklažánu
- 1 cuketu (môžeš použiť aj cviklu, mrkvu, zeler, lístky kučeravého kelu, či cibuľu)
Na dresing:
- 4 lyžice olivového oleja
- trochu jablčného octu
- 1 lyžicu medu
- 4-6 datlí
- hrsť nesolených pistácií
- lístky čerstvej mäty
Na lososa:
- filety lososa
- olivový olej
- citrón
- soľ
- Rúru predhrejeme na 190 stupňov.
- Zeleninu nakrájame na požadovanú veľkosť, rozvrstvíme na papieri na pečenie a vložíme do rúry.
- Pečieme cca 25 minút, no závisí to od rúry a typu zeleniny.
- Kým sa zelenina pečie, pripravíme si dresing.
- Zmiešame olivový olej, ocot, lístky mäty a med a rozmixujeme ponorným mixérom.
- Datle nasekáme najemno, pistácie rozdrvíme alebo rozdrtíme na prášok. Premiešame a necháme postáť.
- Filety lososa posolíme, pokvapkáme citrónom a buď pripravíme v parnom hrnci alebo upečieme na panvici potretej zľahka olivovým olejom.
- Pečenú zeleninu podávame s pripraveným lososom a dresingom.
Dobrú chuť.