Informácie o cvičení
Jednoduché a vyvážené jedlo plné zdravej zeleninky a kvalitných bielkovín. Ideálne je ak v jedle kombinujeme ingrediencie rôznych farieb, aby sme si zabezpečili prísun rozličných živín. Druhy zeleniny si môžeš nakombinovať podľa svojich aktuálnych zásob. Spoločne so zaujímavým dresingom a šťavnatou rybkou získame výživný a chutný obed či večeru.
Doba prípravy: 20 min Doba pečenia: 25 min
- 1 batat
- 6-8 šampiňónov
- 1 červenú papriku
- 1 žltú papriku
- ½ baklažánu
- 1 cuketu (môžeš použiť aj cviklu, mrkvu, zeler, lístky kučeravého kelu, či cibuľu)
Na dresing:
- 4 lyžice olivového oleja
- trochu jablčného octu
- 1 lyžicu medu
- 4-6 datlí
- hrsť nesolených pistácií
- lístky čerstvej mäty
Na lososa:
- filety lososa
- olivový olej
- citrón
- soľ
- Rúru predhrejeme na 190 stupňov.
- Zeleninu nakrájame na požadovanú veľkosť, rozvrstvíme na papieri na pečenie a vložíme do rúry.
- Pečieme cca 25 minút, no závisí to od rúry a typu zeleniny.
- Kým sa zelenina pečie, pripravíme si dresing.
- Zmiešame olivový olej, ocot, lístky mäty a med a rozmixujeme ponorným mixérom.
- Datle nasekáme najemno, pistácie rozdrvíme alebo rozdrtíme na prášok. Premiešame a necháme postáť.
- Filety lososa posolíme, pokvapkáme citrónom a buď pripravíme v parnom hrnci alebo upečieme na panvici potretej zľahka olivovým olejom.
- Pečenú zeleninu podávame s pripraveným lososom a dresingom.
Dobrú chuť.
Pomôcky
Bez pomôcok
Inštruktor
RNDr. Barbara Sviežená, PhD.Som pôvodne genetička, molekulárna biologička a odborníčka na DNA a RNA. Po rokoch výskumu som sa rozhodla svoj odbor rozšíriť a pretaviť do praxe, ktorá pomáha ľuďom meniť ich životy.
Nutričný NLP kouč | Genetička | Autorka | Expertka na emočné jedenie Som pôvodne genetička, molekulárna biologička a odborníčka na DNA a RNA. Po rokoch výskumu som sa rozhodla svoj odbor rozšíriť a pretaviť do praxe, ktorá pomáha ľuďom meniť ich životy. Od roku 2012 sa venujem poradenstvu v oblasti výživy – najmä u ľudí trpiacich poruchami príjmu potravy, emočným a psychogénnym jedením, chronickým diétovaním a negatívnym vzťahom k telu a jedlu. Spájam vedecký prístup, koučingové zručnosti a osobnú skúsenosť s týmto problémom. Sama som si prešla cestou uzdravenia z porúch príjmu potravy – a dnes túto premenu odovzdávam ďalej ako sprievodkyňa, mentorka a autorka. Aktuálne vediem vlastnú vzdelávaciu platformu - Akadémiu Barbary Svieženej, zameranú na štúdium výživy, nutričného koučingu a mentoringu pri emočnom jedení. Odbornosť a vzdelanie: PhD. v oblasti genetiky a molekulárnej biológie Ig Nobel Prize v medicíne (2015) – súčasť medzinárodného vedeckého tímu Akreditované vzdelanie vo výžive (MŠ ČR) Terapeutický výcvik a viacero výcvikov v NLP (Praktikant aj Master) Výcviky v emočnom koučingu a práci s návykmi Odborná garantka a autorka vzdelávacích kurzov a programov v oblasti výživy Verím v holistickú zmenu, ktorá sa neopiera len o kalórie a plány, ale o vzťah k sebe, k telu, k jedlu a k životu. Pracujem so sebapoznaním, neurobiológiou, epigenetikou, výživou a koučingom, aby som vám pomohla nájsť vašu vlastnú cestu. Prinášam inovatívny prístup, odborné zdroje a hlboké pochopenie.
Čítať viac