Informácie o cvičení
Ideálne na olovrant, ľahkú večeru alebo ako príloha k mäsku či rybe. Batatové placky sú aj skvelým spôsobom ako dostať do detičiek výživné obilniny vo forme vločiek. Vďaka batatu majú príjemne sladkú chuť a dresing ich krásne chuťovo doplní. Ak k nim pridáš aj čerstvý šalát, budú dokonalým večerným jedlom. :-)
Doba prípravy: 15 minDoba pečenia: 20 min
- 1-2 bataty
- quinoové vločky
- ovsené vločky (na 2 šálky batatov – dáme spolu asi 1 šálku vločiek – čím je batat suchší, tým dávame vločiek menej, takže treba pridávať radšej postupne)
- 1-3 strúčiky cesnaku
- 2-3 vajcia
- 50 g strúhaného syra
- semienka (slnečnicové, či tekvicové)
- kurkumu
- soľ
- bylinky podľa chuti
Na dresing:
- 1 balenie hustého bieleho jogurtu
- lístky mäty
- šťavu z 1/2 limetky
- 1 lyžicu medu
- Bataty ošúpeme a nastrúhame nahrubo.
- Zmiešame všetky ingrediencie a formujeme placky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Placky môžeme dozdobiť semienkami alebo strúhaným syrom. Ak ich chceme „nasladko“, necháme aj neozdobené.
- Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút.
- Počas pečenia si pripravíme dressing zmiešaním všetkých ingrediencií. Rozmixujeme ponorným mixérom.
- Placky podávame s pripraveným dresingom.
Dobrú chuť! :-)
Pomôcky
Bez pomôcok
Inštruktor
RNDr. Barbara Sviežená, PhD.Som pôvodne genetička, molekulárna biologička a odborníčka na DNA a RNA. Po rokoch výskumu som sa rozhodla svoj odbor rozšíriť a pretaviť do praxe, ktorá pomáha ľuďom meniť ich životy.
Nutričný NLP kouč | Genetička | Autorka | Expertka na emočné jedenie Som pôvodne genetička, molekulárna biologička a odborníčka na DNA a RNA. Po rokoch výskumu som sa rozhodla svoj odbor rozšíriť a pretaviť do praxe, ktorá pomáha ľuďom meniť ich životy. Od roku 2012 sa venujem poradenstvu v oblasti výživy – najmä u ľudí trpiacich poruchami príjmu potravy, emočným a psychogénnym jedením, chronickým diétovaním a negatívnym vzťahom k telu a jedlu. Spájam vedecký prístup, koučingové zručnosti a osobnú skúsenosť s týmto problémom. Sama som si prešla cestou uzdravenia z porúch príjmu potravy – a dnes túto premenu odovzdávam ďalej ako sprievodkyňa, mentorka a autorka. Aktuálne vediem vlastnú vzdelávaciu platformu - Akadémiu Barbary Svieženej, zameranú na štúdium výživy, nutričného koučingu a mentoringu pri emočnom jedení. Odbornosť a vzdelanie: PhD. v oblasti genetiky a molekulárnej biológie Ig Nobel Prize v medicíne (2015) – súčasť medzinárodného vedeckého tímu Akreditované vzdelanie vo výžive (MŠ ČR) Terapeutický výcvik a viacero výcvikov v NLP (Praktikant aj Master) Výcviky v emočnom koučingu a práci s návykmi Odborná garantka a autorka vzdelávacích kurzov a programov v oblasti výživy Verím v holistickú zmenu, ktorá sa neopiera len o kalórie a plány, ale o vzťah k sebe, k telu, k jedlu a k životu. Pracujem so sebapoznaním, neurobiológiou, epigenetikou, výživou a koučingom, aby som vám pomohla nájsť vašu vlastnú cestu. Prinášam inovatívny prístup, odborné zdroje a hlboké pochopenie.
Čítať viac