Gratulujeme! Máš už odcvičené!

Video sme ti práve pripísali do tvojho kalendára

Chceš si zacvičiť toto video?

Aktivuj si členstvo a získaj tak prístup k videám a mnoho ďalšieho...

Dĺžka videa
13:00
Obtiažnosť
Náučné video
Hodnotenie videa
5.0
Inštruktor
RNDr. Barbara Sviežená, PhD.
RNDr. Barbara Sviežená, PhD.NOVOROČNÁ VÝZVA 2021

Recept na batatové placky s quinoou a mätovým dresingom od Bibi Svieženej

Informácie o cvičení

Ideálne na olovrant, ľahkú večeru alebo ako príloha k mäsku či rybe. Batatové placky sú aj skvelým spôsobom ako dostať do detičiek výživné obilniny vo forme vločiek. Vďaka batatu majú príjemne sladkú chuť a dresing ich krásne chuťovo doplní. Ak k nim pridáš aj čerstvý šalát, budú dokonalým večerným jedlom.  :-)



Doba prípravy: 15 minDoba pečenia: 20 min

Čo budeme potrebovať na 12-20 ks? Na placky:

  • 1-2 bataty
  • quinoové vločky
  • ovsené vločky (na 2 šálky batatov – dáme spolu asi 1 šálku vločiek – čím je batat suchší, tým dávame vločiek menej, takže treba pridávať radšej postupne)
  • 1-3 strúčiky cesnaku
  • 2-3 vajcia
  • 50 g strúhaného syra
  • semienka (slnečnicové, či tekvicové)
  • kurkumu
  • soľ
  • bylinky podľa chuti

Na dresing:

  • 1 balenie hustého bieleho jogurtu
  • lístky mäty
  • šťavu z 1/2 limetky
  • 1 lyžicu medu

Ako budeme postupovať?  

  1. Bataty ošúpeme a nastrúhame nahrubo.
  2. Zmiešame všetky ingrediencie a formujeme placky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Placky môžeme dozdobiť semienkami alebo strúhaným syrom. Ak ich chceme „nasladko“, necháme aj neozdobené.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút.
  5. Počas pečenia si pripravíme dressing zmiešaním všetkých ingrediencií. Rozmixujeme ponorným mixérom.
  6. Placky podávame s pripraveným dresingom.


Dobrú chuť! :-)

Pomôcky

Bez pomôcok

Inštruktor

RNDr. Barbara Sviežená, PhD.
RNDr. Barbara Sviežená, PhD.NOVOROČNÁ VÝZVA 2021
Absolvovala som Katedru genetiky Prírodovedeckej fakulty UK, kde som aj pokračovala v postgraduálnom štúdiu (PhD.). Už počas štúdia som sa zaoberala epigenetickými otázkami a vplyvom rôznych faktorov na zdravie – na bunkovej úrovni a úrovni DNA. Pôsobila som v oblasti základného aj aplikovaného výskumu. Samotnej výžive človeka sa venujem posledných 10 rokov. Akreditované vzdelanie a rekvalifikáciu v oblasti výživy som realizovala v Českej republike. V roku 2013 som založila na Slovensku Inštitút zdravého života , dnes známy ako Winštitút, s cieľom edukovať širokú verejnosť o prepojení nášho zdravia, prevencie chorôb a stravovania. Rozbehla som si poradenskú prax v projekte Výživa pre Teba . Vďaka svojim skúsenostiam s poruchami príjmu potravy som sa stala spoluzakladateľkou OZ Anabell s cieľom pomôcť ľuďom trpiacim PPP. Pred pár mesiacmi som začala pripravovať vzdelávanie pre všetkých v mojom najnovšom projekte – BS Akadémii Som členkou Aliancie výživových poradcov ČR, Slovenskej asociácie pre výživu a prevenciu a Inštitútu funkčnej medicíny a výživy. Som presvedčená, že skutočné zdravie sa začína (seba)poznaním a že na ceste za naplneným životom potrebujeme preniknúť do hĺbky nášho vedomého bytia. Výživa pre telo a dušu je prejavom sebaúcty a vedomého života. Web: www.barbarasviezena.sk
Čítať viac

Moja poznámka

Vyber si svoje členstvo

Členstvo si môžeš zrušiť kedykoľvek stlačením tlačidla Ukončiť členstvo. Navyše máš u nás 100% garanciu vrátenia peňazí, ak nebudeš spokojná.

Free

0,00 € / mesiac
  • Živé prenosy bez archívu

Vybrať Free

Premium

9,90 € / mesiac
  • Viac ako 1 100 cvičebných videí

  • Viac ako 150 náučných videí o strave

  • Archív videí zo živých prenosov

  • Zľavové kódy do Fitshaker e-shopu

  • Darček v časti Na stiahnutie

  • Notifikácie motivujúce k cvičeniu

  • Štatistiky cvičenia a prehľadný kalendár

Vybrať Premium

VIP

Uvádzacia cena
24,90 € / mesiac
  • Plný obsah PREMIUM členstva

  • Jedálničky na chudnutie s porciami na mieru

  • Rozšírenie jedálnička o 10 receptov každý mesiac

  • Zodpovedanie otázok o zdravej strave e-mailom

Vybrať VIP