Informácie o cvičení
Ideálne na olovrant, ľahkú večeru alebo ako príloha k mäsku či rybe. Batatové placky sú aj skvelým spôsobom ako dostať do detičiek výživné obilniny vo forme vločiek. Vďaka batatu majú príjemne sladkú chuť a dresing ich krásne chuťovo doplní. Ak k nim pridáš aj čerstvý šalát, budú dokonalým večerným jedlom.  :-)
Doba prípravy: 15 minDoba pečenia: 20 min
- 1-2 bataty
 - quinoové vločky
 - ovsené vločky (na 2 šálky batatov – dáme spolu asi 1 šálku vločiek – čím je batat suchší, tým dávame vločiek menej, takže treba pridávať radšej postupne)
 - 1-3 strúčiky cesnaku
 - 2-3 vajcia
 - 50 g strúhaného syra
 - semienka (slnečnicové, či tekvicové)
 - kurkumu
 - soľ
 - bylinky podľa chuti
 
Na dresing:
- 1 balenie hustého bieleho jogurtu
 - lístky mäty
 - šťavu z 1/2 limetky
 - 1 lyžicu medu
 
- Bataty ošúpeme a nastrúhame nahrubo.
 - Zmiešame všetky ingrediencie a formujeme placky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
 - Placky môžeme dozdobiť semienkami alebo strúhaným syrom. Ak ich chceme „nasladko“, necháme aj neozdobené.
 - Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút.
 - Počas pečenia si pripravíme dressing zmiešaním všetkých ingrediencií. Rozmixujeme ponorným mixérom.
 - Placky podávame s pripraveným dresingom.
 
Dobrú chuť! :-)
Pomôcky
Bez pomôcok
Inštruktor
RNDr. Barbara Sviežená, PhD.Som pôvodne genetička, molekulárna biologička a odborníčka na DNA a RNA. Po rokoch výskumu som sa rozhodla svoj odbor rozšíriť a pretaviť do praxe, ktorá pomáha ľuďom meniť ich životy.
Nutričný NLP kouč | Genetička | Autorka | Expertka na emočné jedenie      Som pôvodne genetička, molekulárna biologička a odborníčka na DNA a RNA. Po rokoch výskumu som sa rozhodla svoj odbor rozšíriť a pretaviť do praxe, ktorá pomáha ľuďom meniť ich životy.      Od roku 2012 sa venujem poradenstvu v oblasti výživy – najmä u ľudí trpiacich poruchami príjmu potravy, emočným a psychogénnym jedením, chronickým diétovaním a negatívnym vzťahom k telu a jedlu. Spájam vedecký prístup, koučingové zručnosti a osobnú skúsenosť s týmto problémom. Sama som si prešla cestou uzdravenia z porúch príjmu potravy – a dnes túto premenu odovzdávam ďalej ako sprievodkyňa, mentorka a autorka. Aktuálne vediem vlastnú vzdelávaciu platformu - Akadémiu Barbary Svieženej, zameranú na štúdium výživy, nutričného koučingu a mentoringu pri emočnom jedení.      Odbornosť a vzdelanie:       PhD. v oblasti genetiky a molekulárnej biológie      Ig Nobel Prize v medicíne (2015) – súčasť medzinárodného vedeckého tímu      Akreditované vzdelanie vo výžive (MŠ ČR)      Terapeutický výcvik a viacero výcvikov v NLP (Praktikant aj Master)      Výcviky v emočnom koučingu a práci s návykmi      Odborná garantka a autorka vzdelávacích kurzov a programov v oblasti výživy      Verím v holistickú zmenu, ktorá sa neopiera len o kalórie a plány, ale o vzťah k sebe, k telu, k jedlu a k životu. Pracujem so sebapoznaním, neurobiológiou, epigenetikou, výživou a koučingom, aby som vám pomohla nájsť vašu vlastnú cestu.     Prinášam inovatívny prístup, odborné zdroje a hlboké pochopenie.
Čítať viac