Informácie o cvičení
Ideálne na olovrant, ľahkú večeru alebo ako príloha k mäsku či rybe. Batatové placky sú aj skvelým spôsobom ako dostať do detičiek výživné obilniny vo forme vločiek. Vďaka batatu majú príjemne sladkú chuť a dresing ich krásne chuťovo doplní. Ak k nim pridáš aj čerstvý šalát, budú dokonalým večerným jedlom. :-)
Doba prípravy: 15 minDoba pečenia: 20 min
- 1-2 bataty
- quinoové vločky
- ovsené vločky (na 2 šálky batatov – dáme spolu asi 1 šálku vločiek – čím je batat suchší, tým dávame vločiek menej, takže treba pridávať radšej postupne)
- 1-3 strúčiky cesnaku
- 2-3 vajcia
- 50 g strúhaného syra
- semienka (slnečnicové, či tekvicové)
- kurkumu
- soľ
- bylinky podľa chuti
Na dresing:
- 1 balenie hustého bieleho jogurtu
- lístky mäty
- šťavu z 1/2 limetky
- 1 lyžicu medu
- Bataty ošúpeme a nastrúhame nahrubo.
- Zmiešame všetky ingrediencie a formujeme placky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Placky môžeme dozdobiť semienkami alebo strúhaným syrom. Ak ich chceme „nasladko“, necháme aj neozdobené.
- Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút.
- Počas pečenia si pripravíme dressing zmiešaním všetkých ingrediencií. Rozmixujeme ponorným mixérom.
- Placky podávame s pripraveným dresingom.
Dobrú chuť! :-)