Informácie o cvičení
Áno, aj talianska kuchyňa vie byť zdravá. Ak použijeme tie správne suroviny. Vyskúšaj jednoduchý recept ideálny na obed, ktorý v sebe spája porciu sacharidov s kvalitnými bielkovinami a voňavými paradajkami. Nechaj sa inšpirovať. :-)
Čas prípravy: 30 min.
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 250 g semolinových cestovín (prípadne i celozrnné)
- kokosový olej
- 2 kuracie prsia v dobrej kvalite
- cherry paradajky (asi 10 ks)
- cca 4 lyžice 100 % paradajkového pretlaku
- soľ, korenie a provensálske bylinky
- parmezán
Ako budeme postupovať?
- Kuracie prsia nakrájame na kocky.
- Na panvicu si nalejeme kokosový olej, pridáme prsia, osolíme a necháme opekať.
- Následne si pripravíme rajčinovú omáčku.
- Nakrájame si cherry paradajky.
- Na kokosovom tuku udusíme paradajky, pridáme pretlak, zriedime troškou vody a necháme dusiť. Ochutíme bylinkami, soľou a korením.
- Keď je mäsko hotové a paradajky sú mäkké, zmiešame všetko dohromady a necháme chvíľku spolu povariť.
- Dáme si variť cestoviny.
- Na tanieri podávame uvarené cestoviny s omáčkou a postrúhaným parmezánom.
Dobrú chuť. ;-)