Aj hamburgery môžu byť zdravé

Je nedeľa a väčšina ľudí si zvykne dopriať výdatné jedlo. A ja mám pre teba inšpiráciu na vynikajúci obed, pripravený na trošku netradičný spôsob. Daj si aspoň na pár dní oddych od mäsa a priprav si domáce hamburgery. Áno, zo zeleniny a obilnín. Ak sa bojíš, že s týmto jedlom u svojej rodine nezaboduješ, ešte si ich neskúsila. Nielen, že si pochutíme, ale dodáme nášmu telu komplexné sacharidy, ktoré nás zasýtia na dlhší čas. Pšeno, ovsené vločky a zelenina sú tie správne ingrediencie, ktoré nám zabezpečia výdatný obed plný energie. Inšpiruj sa a prekvap svojich blízkych touto dobrotou :-).

Čo budeme potrebovať na 12 kusov?

  • 3 PL ovsených vločiek
  • 4 PL pšena
  • 8 PL vody
  • 1 kaleráb
  • 2 mrkvy
  • 1 biele tofu
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 vajce
  • himalájsku soľ
  • petržlenovú vňať

Ako budeme postupovať?

1. Skôr ako dáme variť pšeno, prelejeme ho dvakrát vriacou vodou v sitku, aby nebolo horké. Pšeno dáme do menšieho hrnca, zalejeme vodou a varíme na miernom ohni, kým sa neodparí voda. Ovsené vločky zalejeme vriacou vodou a necháme ich nasiaknuť.

2. Kaleráb a mrkvu ošúpeme a spolu s tofu nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme prelisovaný cesnak, soľ a petržlenovú vňať. Nakoniec primiešame vajce, uvarené pšeno a ovsené vločky.

3. Takto pripravenú zmes dobre premiešame. Na plech dáme papier na pečenie a zo zmesi formujeme hamburgery.

4. Keď máme hamburgery nachystané, pokvapkáme ich olivovým olejom a dáme piecť do rozohriatej rúry na 200 stupňov 35-40 minút.

5. Servírujeme s kôpkou čerstvej zeleniny, domáceho šalátu alebo s nastrúhanou cviklou.

fitshaker_blog_zeleninove_hamburgery1

fitshaker_blog_zeleninove_hamburgery2

fitshaker_blog_zeleninove_hamburgery3

fitshaker_blog_zeleninove_hamburgery5

A výdatný obed je na svete. Prajem dobrú chuť :-).

 

Ďalšie tipy na nedeľný obed:

Šošovicovo-karfiolová dobrota

Bulgur s baklažánom a paradajkami

Netradičné pohánkové rizoto

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 11/10/2015 a zaradený do kategórie: ReceptyVegetariánske   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre