Prístup na túto stránku majú len registrovaní návštevníci

Registrácia je zadarmo, odkaz nájdeš nižšie ;-)

Tvoja e-mailová adresa

Tvoje heslo

alebo sa prihlás cez facebook/ twitter

Späť na klasické prihlásenie

Nevieš si spomenúť na svoje heslo? Získaj nové na tejto stránke!

Ešte nie si zaregistrovaná? Registruj sa zdarma TU.

Ukončenie zmeny typu členstva

Dokončenie zmeny typu členstva

VIANOČNÝ DARČEK!

Máš od nás PREMIUM členstvo zadarmo až do 26.12.2015 do polnoci. Aby si stihla aspoň trošku spáliť tie vianočné koláčiky ;-)

Prajeme príjemné cvičenie :-)

Fitshaker tím

Naozaj chceš vynulovať svoje štatistiky?

Kliknutím na Áno zmažeš štatistiky – deň cvičenia, odcvičené hodiny a spálené kalórie.

Ukončenie testu

Naozaj chceš predčasne ukončiť test? Nezistíš tak, aké cvičenie je pre teba najlepšie.

Chceš si zmeniť program?

Momentálne máš nastavený program . Chceš ho zmeniť na program Vajíčka na raňajky? Vyskúšaj praženicu na 5 rôznych spôsobov?

Vajíčka na raňajky? Vyskúšaj praženicu na 5 rôznych spôsobov

Vytlačiť

Vajíčka sú vynikajúcou voľbou na raňajky. Obsahujú kvalitné tuky a bielkoviny, ktoré telo z rána naštartujú a dlhodobo zasýtia. Taká praženica na cibuľke s hubami, alebo s opečenou slaninkou, to určite pozná každá z nás. Ja ti však prinášam trošku netradičné kombinácie, ktoré určite potešia tvoje chuťové poháriky a zároveň dodajú telu všetky potrebné živiny na poriadny štart do dňa.

Praženica s cream cheese a jarnou cibuľkou

Čo budeme potrebovať na 1 porciu?

  • 1 lyžičku ghee masla
  • 1-2 jarné cibuľky (záleží na veľkosti)
  • 3 vajíčka
  • 50 g cream cheese
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie

Ako budeme postupovať?

1. Na panvici rozpustíme maslo, na ktorom orestujeme nakrájanú cibuľku.

2. Pridáme vajcia a po chvíľke ešte primiešame cream cheese. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

3. Praženica je krémová, veľmi jemná a najlepšie chutí s opečeným domácim chlebíkom.

prazenica so syrom a jarnou cibulkou

Praženica s paradajkami, bazalkou, mozzarellou a čiernymi olivami

Čo budeme potrebovať na 1 porciu?

  • 1 lyžičku masla ghee
  • 50 g cherry paradajok
  • 15 g čiernych olív
  • 3 vajíčka
  • 40 g mozzarelly
  • hrsť čerstvej bazalky
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie

Ako budeme postupovať?

1. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme na drobné kúsky nakrájané paradajky a olivy.

2. Chvíľu restujeme, pridáme nakrájanú mozzarellu s vajíčkami dochutenú soľou a korením.

3. Miešame a ku koncu dochutíme ešte čerstvou bazalkou.

prazenica s paradajkami a mozarellou

Praženica s údeným lososom

Čo budeme potrebovať na 1 porciu?

  • 1 lyžičku masla ghee
  • 3 vajíčka
  • 50 g údeného lososa
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie

Ako budeme postupovať?

1. Na panvici rozpustíme maslo, rozmiešame vajíčka a po minútke pridáme nakrájaného lososa. Môžeme osoliť a okoreniť.

2. Necháme lososa trošku zatiahnuť a máme výživné a chutné raňajky hotové.

 

TIP: K tejto praženici sa výborne hodí šalátová uhorka pokvapkaná trochou olivového oleja a tekvicovými semienkami.

vajickova prazenica s lososom

Praženica so syrom Gorgonzola a rukolou

Čo budeme potrebovať na 1 porciu?

  • 1 lyžičku masla ghee
  • menšiu hrsť lístkov rukoly
  • 40 g syru Gorgonzola
  • 3 vajíčka
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie

Ako budeme postupovať?

1. Na panvici rozpustíme maslo, primiešame lístky rukoly aj s Gorgonzolou.

2. Miešame, pokiaľ sa syr čiastočne nerozpustí.

3. Následne pridáme vidličkou jemne vyšľahané vajíčka zmiešané so soľou a korením. Táto kombinácia je síce veľmi netradičná, no chutí naozaj perfektne.

prazenica s gorgonzolou a rukolou

Praženica s bryndzou a čerstvou pažítkou

Čo budeme potrebovať na 1 porciu?

  • 1 lyžičku masla ghee
  • 3 vajíčka
  • 50 g bryndze
  • čerstvá pažítka
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie

Ako budeme postupovať?

1. Na panvici rozpustíme maslo, rozmiešame vajíčka, keď nám začne praženica hustnúť primiešame bryndzu. Jemne osolíme a okoreníme.

2. Úplne nakoniec dochutíme čerstvou nasekanou pažítkou.

3. Toto sú raňajky ako sa patrí a hovorí sa, že májová bryndza je najkvalitnejšia, tak daj vedieť ako ti chutilo. ;-)

prazenica s bryndzou

Nakoľko v každom recepte používam Ghee maslo, pozri si náš návod, ako si ho vieš vyrobiť a aj benefity, ktoré tvojmu telu prináša.

Ďalšie skvelé tipy na raňajky nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál

kucharska kniha z fitka do kuchyne special

Aby si sa vajíčkami neprejedla, daj si niekedy na raňajky aj niečo sladké:

Ľahké ricottové lievance

Jablkovo-mrkvové muffiny bez lepku

Ovocný koláčik z ovsených vločiek

 

Simona Danajová

Simona Danajová

Redaktorka na Fitshaker
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu.
Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu.
Simona Danajová

Článok bol pridaný dňa 15/05/2017 a zaradený do kategórie: RaňajkyRecepty   |   Autor: Simona Danajová

Komentáre

Vyhľadávanie

Recepty z blogu v novej knihe

Recepty z blogu v novej knihe

Najčítanejšie články za 30 dní

×

Sleduj priame prenosy zdarma!

Cvič podľa videí, alebo sa inšpiruj našimi video diskusiami o zdraví a chudnutí. Registrácia je zdarma.