Chceš vedieť, čo zvykne raňajkovať úspešná trénerka, bikini fitnesska, v neposlednom rade i mamina Deniska Lipovská? Vybrali sme pre Teba niekoľko jej obľúbených rýchlych raňajkových kaší, ktoré super chutia, dobre zasýtia a prípravu zvládne naozaj každý. Odporúča ich aj preto, lebo ak si dáš na raňajky niečo zdravé a sladké, nebudeš musieť bojovať s chuťami na sladké pri poobedňajšej kávičke.
1. Ovsená kaša „mix fruit“
Čo budeme potrebovať na 1 porciu?
Ako budeme postupovať?
1. Ovsené vločky zalejeme horúcou vodou a zamiešame na požadovanú konzistenciu.
2. Pridáme kokosový olej a dosladíme agáve sirupom alebo medom.
3. Na takto pripravený základ si nakrájame veľkú kopu ovocia a zasypeme kokosovými hoblinami, škoricou, či orechmi.
Zdravé, výživné a chuťovo výborné. Verím, že takto to bude chutiť aj "nemilovníkom" ovsených vločiek :-).
- 4 lyžice jemných ovsených vločiek
- 1 lyžičku kokosového oleja
- agáve sirup (príp. med) podľa chuti
- sezónne ovocie podľa chuti
- kokosové hobliny, škoricu, či orechy (voliteľné)
Ako budeme postupovať?
1. Ovsené vločky zalejeme horúcou vodou a zamiešame na požadovanú konzistenciu.
2. Pridáme kokosový olej a dosladíme agáve sirupom alebo medom.
3. Na takto pripravený základ si nakrájame veľkú kopu ovocia a zasypeme kokosovými hoblinami, škoricou, či orechmi.
Zdravé, výživné a chuťovo výborné. Verím, že takto to bude chutiť aj "nemilovníkom" ovsených vločiek :-).
2. Malinová kaša
Čo budeme potrebovať na 1 porciu?
Na kašu:
Na vrch:
Ako budeme postupovať?
1. Všetky ingrediencie vymixujeme dohladka.
2. Vrch kaše môžeme posypať granolou z ovsených vločiek a orechmi.
Extra chutné a svieže raňajky pripravené raz dva. Granolu odporúčam vyrobiť doma (rozohrejeme trošku kokosového oleja, pridáme vločky, orechy, lyžicu medu a opekáme dozlatova, kým nezhnednú). Na našom blogu ti prinášame ďalší skvelý recept na granolu.
Na kašu:
- 1 veľký banán
- ½ šálky mrazených malín (príp. jahôd)
- ½ dcl vlažnej vody
- pár lyžíc kokosovej múky na zahustenie (príp. na múku pomletý strúhaný kokos)
Na vrch:
- 2 lyžice granoly z ovsených vločiek
- 1 lyžicu vlašských orechov
Ako budeme postupovať?
1. Všetky ingrediencie vymixujeme dohladka.
2. Vrch kaše môžeme posypať granolou z ovsených vločiek a orechmi.
Extra chutné a svieže raňajky pripravené raz dva. Granolu odporúčam vyrobiť doma (rozohrejeme trošku kokosového oleja, pridáme vločky, orechy, lyžicu medu a opekáme dozlatova, kým nezhnednú). Na našom blogu ti prinášame ďalší skvelý recept na granolu.
3. Jahodovo- kokosová kaša
Čo budeme potrebovať na 1 porciu?
Ako budeme postupovať?
1. Jemné ovsené vločky uvaríme vo vode a na záver prilejeme mandľové mlieko.
2. Na teplú kašu poukladáme tenučké plátky masla (alebo kokosový olej), osladíme medom alebo agáve sirupom.
3. Vrch posypeme mletými orechmi, kokosom a ozdobíme jahodami, či iným ovocím. Jednoducho mňam!
- 4-5 lyžíc jemných ovsených vločiek
- 1 dcl mandľového mlieka
- 2 tenké plátky masla (príp. kokosový olej)
- agáve sirup (príp. med) podľa chuti
- 1 lyžicu mletých orechov
- 2 lyžice kokosu
- jahody, príp. iné ovocie
Ako budeme postupovať?
1. Jemné ovsené vločky uvaríme vo vode a na záver prilejeme mandľové mlieko.
2. Na teplú kašu poukladáme tenučké plátky masla (alebo kokosový olej), osladíme medom alebo agáve sirupom.
3. Vrch posypeme mletými orechmi, kokosom a ozdobíme jahodami, či iným ovocím. Jednoducho mňam!
4. Kaša môjho detstva
Čo budeme potrebovať na 1 porciu?
Na kašu:
Na posypanie:
Ako budeme postupovať?
1. Vločky zalejeme vodou tak, aby boli cca 1 cm pod vodou.
2. Pridáme štipku soli a varíme na malom ohni, aby sa vločky pekne napili vodou.
3. Keď kaša zhustne, prilejeme mandľové mlieko a pridáme lyžicu masla.
4. Kašu nesladíme, až na vrch nasypeme cukor a pomleté orechy.
5. Ochutíme kašu čímkoľvek na čo máme chuť (kakao, maliny, škoricu...).
Táto ovsená kaša mi pripomína rána ako vystrihnuté z môjho detstva. Moja maminka nám takúto kašu varila každé ráno a ja si seriózne nepamätám, že by som ako dieťa jedla na raňajky niečo iné. Zábava bola, že sme si ju mohli ako deti ochutiť čím sme chceli (med, mleté orechy, kakao, strúhaná čokoláda, jablko, škorica, kokos…).
Na kašu:
- 4-5 lyžíc jemných ovsených vločiek
- štipku himalájskej soli
- 1 dcl mandľového mlieka
- 1 lyžicu masla
- 1 lyžicu cukru z kokosových kvetov (príp. trstinového)
- 1 lyžicu mletých vlašských orechov
Na posypanie:
- kakao, škoricu, strúhanú horkú čokoládu, horúce maliny (každý podľa chuti)
Ako budeme postupovať?
1. Vločky zalejeme vodou tak, aby boli cca 1 cm pod vodou.
2. Pridáme štipku soli a varíme na malom ohni, aby sa vločky pekne napili vodou.
3. Keď kaša zhustne, prilejeme mandľové mlieko a pridáme lyžicu masla.
4. Kašu nesladíme, až na vrch nasypeme cukor a pomleté orechy.
5. Ochutíme kašu čímkoľvek na čo máme chuť (kakao, maliny, škoricu...).
Táto ovsená kaša mi pripomína rána ako vystrihnuté z môjho detstva. Moja maminka nám takúto kašu varila každé ráno a ja si seriózne nepamätám, že by som ako dieťa jedla na raňajky niečo iné. Zábava bola, že sme si ju mohli ako deti ochutiť čím sme chceli (med, mleté orechy, kakao, strúhaná čokoláda, jablko, škorica, kokos…).
Ovsená kaša je moja raňajková tradícia už roky. Neustále obmieňam ovocie, aby ma jedna kombinácia neomrzela. Viac receptov nájdeš na FB: Denisa Lipovska – IFBB Bikini Fitness alebo na Instagrame. Dobrú chuť prajem!
Zdroj fotiek:
FB: Denisa Lipovska - IFBB Bikini Fitness
Instagram: denisalipovska
Ďalšie skvelé tipy na raňajky z ovsených vločiek:
Chrumkavý raňajkový koláčik z ovsených vločiek. Úplne bez múky!
Som inštruktorkou rôznych skupinových cvičení, trénerkou a výživovou poradkyňou. Rada trávim hodiny nielen v telocvični, ale aj na čerstvom vzduchu a v kuchyni. Prostredníctvom mojich článkov by som ťa chcela "chytiť za ruku" a ukázať ti zdravšiu a lepšiu cestičku, po ktorej môžeš ísť. Budeš sa na nej cítiť fantasticky. Sľubujem :-).
Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.