Čo budeme potrebovať?
- 250 g cícerovej múky (kúpiš v obchodoch zdravej výživy)
- 250 g polohrubej špaldovej múky
- 200 g bieleho gréckeho jogurtu
- 150 ml olivového oleja
- 4 ČL kypriaceho prášku z vínneho kameňa
- 1 ČL himalájskej soli
- 1 vajce
Na vrch:
- 1 vajce na potretie
- semienka podľa chuti, rasca
- hrubozrnnú soľ
Ako budeme postupovať?
- Špaldovú múku zmiešaj v mise s cícerovou múkou, soľou a kypriacim práškom.
- Pridaj grécky jogurt, olivový olej, vajce a vypracuj vláčne cesto.
- Cesto odlož na 1 hodinu do chladničky.
- Keď je cesto odležané, pracovnú dosku posyp múkou, cesto rozdeľ na dve časti a rozvaľkaj na hrúbku cca 1 centimeter a vykrajuj formičkou s priemerom cca 3 centimetre.
- Pagáčiky ukladaj vedľa seba na plech s papierom na pečenie.
- Nakoniec pagáčiky potri rozšľahaným vajcom, posyp podľa svojej chuti a fantázie semienkami, rascou a hrubozrnnou soľou.
- Keď máš takto pagáčiky prichystané, vlož ich do predhriatej rúry na 180 stupňov a peč cca 15 minút.
- Upečené pagáčiky potri studenou vodou.
Ďalšie recepty na slané pochúťky:
Chrumkavé bezlepkové tyčinky
Mrkvové krekry zo špaldovej múky
Bezlepkové trojuholníčky z 3 ingrediencií
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.