Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Zapekaná letná zelenina s mozzarellou a lososom

Máš v chladničke niekoľko druhov zeleninky a nevieš čo s ňou? Najjednoduchšie je zapiecť ju! Kombinácia baklažánu, cukety a paradajok je nielen výživná, ale chutí dokonale a sviežo. Ako stvorená do tohto počasia :-). A vďaka mozzarelle nebudeš o chvíľu znova hladná. Podávať môžeš samostatne ešte s čerstvým šalátom alebo ako prílohu napríklad k rybke. Odporúčam grilovaného lososa. Mňam!
Čo budeme potrebovať na 1-2 porcie?

  • ½ cukety

  • ½ baklažánu

  • 1 cibuľu

  • 1 veľkú paradajku

  • 1 mozzarellu

  • syr Grana Padano

  • 2-3 šampiňóny

  • himalájsku soľ

  • čierne korenie

  • tuk na vymazanie formy

  • lososa (v prípade, že budeš podávať s ním)


Ako budeme postupovať?
1. Zeleninu umyjeme. Cuketu a baklažán nakrájame na cca 1 cm plátky, koliesko baklažánu prekrojíme ešte na štvrtiny. Paradajky, cibuľu a šampiňóny nakrájame na tenšie plátky.
2. Malú formu vhodnú na zapekanie vymažeme tukom (maslo, olivový olej) a striedavo do nej ukladáme zeleninu prekladanú mozzarellou.
3. Posolíme, posypeme čerstvo zomletým korením, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre na 180 stupňov asi 20 minút.
4. Potom ešte teplé posypeme syrom Grana Padano.
5. Môžeme podávať ako hlavné jedlo alebo ako prílohu k mäsu alebo rybe. Ja som si na panvici pripravila lososa a táto kombinácia bola fantastická.
fitshaker-blog-zeleninove-ragu1
 
fitshaker-blog-zeleninove-ragu2
 
fitshaker-blog-zeleninove-ragu3
 
fitshaker-blog-zeleninove-ragu4
 
fitshaker-blog-zeleninove-ragu
Prajem dobrú chuť :-).
Ďalšie tipy na večeru s mäskom:
Ryžové rezance s kuracím mäsom
Lahodné kuracie nuggetky
Losos-Quinoa Express
Fotka autora
Lucia Súkeníková
Redaktor vo Fitshaker

Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.