Čo budeme potrebovať na 1-2 porcie?
- ½ cukety
- ½ baklažánu
- 1 cibuľu
- 1 veľkú paradajku
- 1 mozzarellu
- syr Grana Padano
- 2-3 šampiňóny
- himalájsku soľ
- čierne korenie
- tuk na vymazanie formy
- lososa (v prípade, že budeš podávať s ním)
Ako budeme postupovať?
1. Zeleninu umyjeme. Cuketu a baklažán nakrájame na cca 1 cm plátky, koliesko baklažánu prekrojíme ešte na štvrtiny. Paradajky, cibuľu a šampiňóny nakrájame na tenšie plátky.
2. Malú formu vhodnú na zapekanie vymažeme tukom (maslo, olivový olej) a striedavo do nej ukladáme zeleninu prekladanú mozzarellou.
3. Posolíme, posypeme čerstvo zomletým korením, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre na 180 stupňov asi 20 minút.
4. Potom ešte teplé posypeme syrom Grana Padano.
5. Môžeme podávať ako hlavné jedlo alebo ako prílohu k mäsu alebo rybe. Ja som si na panvici pripravila lososa a táto kombinácia bola fantastická.
Ďalšie tipy na večeru s mäskom:
Ryžové rezance s kuracím mäsom
Lahodné kuracie nuggetky
Losos-Quinoa Express
Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).