Doba prípravy: 15 min
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 1 mrkvu
- 160 g zeleru
- 1 kyslejšie jablko
- šťavu z 1 citróna
- 100 g mäkkého kozieho syra
- 3 PL bieleho jogurtu
- soľ
- čierne korenie
- listy baby špenátu
Ako budeme postupovať?
1. Zeler, mrkvu a jablko ošúpeme. Zeler a jablko nastrúhame na hrubom strúhadle. Ošúpanú mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a pridáme k nastrúhaným surovinám.
2. V miske si vymiešame mäkký kozí syr s jogurtom do hladka tak, aby sme v ňom nemali hrudky. Pridáme k zelenine, dochutíme soľou a čiernym korením a dobre spolu premiešame.
3. Podávame na domácom chlebe s nakrájaným špenátom alebo len s veľkou kopou zeleniny.
TIP: Ak nemáš kozí syr v obľube, môžeš použiť fellada syr alebo feta syr.
Výživové hodnoty 1 porcie:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny |
5 412 kj 123 kcal | 6 g | 10 g | 8 g |
Ďalšie tipy na skvelé šaláty:
Brokolicovo-kapustový šalát
Cviklový šalát s kozím syrom
Čakankový šalát s hruškami
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.