Doba prípravy: 30 min
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 300 g hlivy ustricovej
- 3 stredne veľké zemiaky
- 3 PL oleja
- 4 PL 33 %-tnej smotany
- 1 l vody
- morskú soľ
- čierne korenie
- mletú rascu
- petržlenovú vňať
Ako budeme postupovať?
1. Hlivu umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Zemiaky očistíme a prekrojíme napoly.
2. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme hlivu, zemiaky, rascu a soľ. Pár minút podusíme.
3. Potom zalejeme vodou a varíme do zmäknutia zemiakov. Uvarené zemiaky vyberieme z polievky a v nádobe s troškou vody vymixujeme ručným mixérom na kašu. Tú potom prilejeme späť do polievky a chvíľku povaríme.
4. Nakoniec polievku dochutíme čiernym mletým korením, petržlenovou vňaťou a smotanou.
Ďalšie polievky, ktoré si zamiluješ:
Pikantná kukuricová polievka
Tekvicová s bylinkami
Brokolicovo-špenátová polievka
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.