Čas prípravy: 60 minút
Čo budeme potrebovať na 12 porcií?
- 300 g na jemno nastrúhanej červenej repy
- 180 g špaldovej múky (pokiaľ si celiatik, použi napr. značku Promix UNI)
- 100 g trstinového cukru
- 80 g čokolády s min. podielom kakaa 72 %
- 120 g roztopeného masla
- 3 vajíčka
- 2 lyžice holandského kakaa
- 1 balíček prášku do pečiva bez fosfátov
- domáci malinový alebo iný džem
Ako budeme postupovať?
2. Vajíčka vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridávame vlažnú roztopenú čokoládu, postrúhanú cviklu a nakoniec zmiešanú múku s práškom do pečiva a kakaom. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme približne 30 - 40 minút.
3. Po upečení natrieme vrch koláča poctivým domácim džemom a môžeme ozdobiť čučoriedkami alebo iným lesným ovocím.
Tento koláčik a objavil aj v kuchárskej knihe Z fitka do kuchyne špeciál I. Odvtedy sme vydali aj Z fitka do kuchyne špeciál II a III. Všetky knihy majú strunové väzby a recepty v nich sú zoradené do kategórií, ako raňajky, snacky, polievky, jedlá s mäsom, bez mäsa a pod. Ideálne aj ako darček pod stromček:
Ďalšie koláčiky na víkendové mlsanie:
Jablkový koláč s vôňou škorice
Figovo-kokosový mrežovník
Čokoládový koláčik bez múky
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.