
Čas prípravy: 60 minút
Čo budeme potrebovať na 12 porcií?
- 300 g na jemno nastrúhanej červenej repy
- 180 g špaldovej múky (pokiaľ si celiatik, použi napr. značku Promix UNI)
- 100 g trstinového cukru
- 80 g čokolády s min. podielom kakaa 72 %
- 120 g roztopeného masla
- 3 vajíčka
- 2 lyžice holandského kakaa
- 1 balíček prášku do pečiva bez fosfátov
- domáci malinový alebo iný džem
Ako budeme postupovať?
2. Vajíčka vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridávame vlažnú roztopenú čokoládu, postrúhanú cviklu a nakoniec zmiešanú múku s práškom do pečiva a kakaom. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme približne 30 - 40 minút.
3. Po upečení natrieme vrch koláča poctivým domácim džemom a môžeme ozdobiť čučoriedkami alebo iným lesným ovocím.



Tento koláčik a objavil aj v kuchárskej knihe Z fitka do kuchyne špeciál I. Odvtedy sme vydali aj Z fitka do kuchyne špeciál II a III. Všetky knihy majú strunové väzby a recepty v nich sú zoradené do kategórií, ako raňajky, snacky, polievky, jedlá s mäsom, bez mäsa a pod. Ideálne aj ako darček pod stromček:
Ďalšie koláčiky na víkendové mlsanie:
Jablkový koláč s vôňou škorice
Figovo-kokosový mrežovník
Čokoládový koláčik bez múky
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!