Čo budeme potrebovať na cca 4 menšie porcie?
- 1,5 - 2 kg paradajok
- 1 hlavičku cesnaku
- olivový olej
- vývar (alebo vodu) podľa potreby
- cca 1/3 šálky quinoy
- soľ
- čierne korenie
- rozmarín
- bazalku
- strúhaný parmezán
Ako budeme postupovať?
2. Kým sa pečú paradajky, uvaríme si quinou. Quinou prepláchneme a uvaríme ako ryžu alebo cestoviny (resp. podľa návodu).
3. Po upečení necháme paradajky mierne vychladnúť a stiahneme z nich šupku. Cesnak ošúpeme a všetko (aj so šťavou) preložíme do hrnca, v ktorom zmes rozmixujeme. Prilejeme vývar, pridáme bazalku, rozmarín, quinou, dochutíme soľou, korením a necháme prevrieť.
4. Podávame s nastrúhaným parmezánom.
Aj tento recept sme zaradili do našej knihy Z fitka do kuchyne špeciál 2:
Ďalšie polievočky, ktoré ti zachutia:
Zeleninová polievka plná bielkovín
Tekvicová polievka s bylinkami
Letná studená polievka - Gazpacho
Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).