Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Chrumkavé zdravé hranolky z tekvice a zeleru

zelerové hranolky
Už máš dosť dookola tých istých príloh, ako sú zemiaky, ryža a cestoviny? Prípadne sa nevieš zbaviť chuti na vyprážané hranolky, ktoré by sa skvele hodili ku kúsku mäska? Tak teraz si ich môžeš dopriať a úplne bez výčitiek! Ak namiesto zemiakov použiješ zeler a tekvicu a miesto fritovania zvolíš pečenie. Výsledkom budú chrumkavé hranolky, ktoré ťa prekvapia lahodnou chuťou. Presvedč sa sama :-).

Čo budeme potrebovať?

  • 1 zeler

  • 1 malú maslovú tekvicu alebo hokkaido

  • 3 PL olivového oleja

  • 3 strúčiky cesnaku

  • 2 vetvičky tymiánu a rozmarínu

  • štipku čili papričky

  • mletý koriander + čerstvý na posypanie pri podávaní (alebo petržlenovú vňaťku)

  • morskú/himalájsku soľ


Ako budeme postupovať?
1. Zeler s tekvicou si ošúpeme. Ak máme hokkaido, nie je potrebné, pečie sa i so šupkou. Umyjeme a nakrájame na hranolčeky.
2. V miske si pripravíme olivový olej, pridáme pretlačený cesnak, soľ, čili a koriander.
3. Pridáme zeleninové hranolky a premiešame. Necháme odstáť 20 minút.
4. Plech si vyložíme papierom na pečenie a hranolky vysypeme na plech. Posypeme tymiánom a rozmarínom, alebo vetvičky len uložíme na vrch hranoliek. Pečieme v rúre pri teplote 170 °C cca 30 minút.
TIP: Podobne môžeš pripraviť aj inú tvrdú zeleninu, ako napríklad mrkvu alebo bataty. Chutia rovnako skvele!
fitshaker-blog-hranolky3
A zdravé hranolky sú na svete. Dobrú chuť :-).
Ďalšie receptíky, ktoré ti zachutia:
Krémové rizoto s medvedím cesnakom
Slané špaldové palacinky
Bleskový jarný šalát
Lucka Jurcova
Redaktor vo Fitshaker
Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.