Čo budeme potrebovať?
- 2 zrelé banány
- 2 šálky vločiek (ovsených alebo iných obľúbených – napríklad aj bezlepkových)
- 3 PL javorového sirupu alebo iného obľúbeného sladidla
- štipku soli
- 1/3 šálky rozpusteného kokosového oleja
- 2 ks badiánu
- 1 vanilkový struk
- 1 ČL ceylónskej škorice
- dve hrste zmesi orechov (vlašské, mandle, lieskovce), prípadne semienok, či sušeného ovocia
Ako budeme postupovať?
1. Plech vystelieme papierom na pečenie a rúru predhrejeme na 100 stupňov. Banány ošúpeme, vložíme do misy a vidličkou popučíme.
2. Primiešame 2 šálky vločiek, javorový sirup, štipku soli, celý badián (aby sme ho mohli po upečení celý vybrať), kokosový olej, škoricu, orechy a dužinu z pravej vanilky. Všetko dobre premiešame a preložíme na plech.
3. Vložíme do rúry a postupne po 15-20 minútach rúru otvoríme a celú zmes premiešame. Pečieme, kým nemáme vločky úplne suché.
4. Vychladnutú granolu uskladníme v dóze. Vydrží nám takto asi 2 týždne.
Ďalšie tipy na sladučké raňajky:
Voňavé, sladučké lievance 2 x ináč
Fitness torta z ovsených palaciniek
Chia puding z 3 ingrediencií
Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).