Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Chrumkavé raňajky: Domáce zapekané müsli bez výčitiek

Tiež si fičíš jogurtoch či mliekach so zapekaným müsli? Asi ti nemusím vravieť, že tie z obchodu za veľa nestoja... Práve naopak! Obsahujú aj to, čo by nemali - kopec cukru a najrôznejšie konzervanty. Schválne, prečítaj si balenie tvojho obľúbeného kúsku a už po ňom nikdy viac nesiahneš. Doma vyrobená granola je však iná liga. Ak si do nej namixuješ samé zdravé vecičky, stane sa spoločne s jogurtom, ideálnym štartom do nového dňa. Priprav si túto, ktorá pripomína Vianoce maj štíhle dni :-).
Čo budeme potrebovať?

  • 2 zrelé banány

  • 2 šálky vločiek (ovsených alebo iných obľúbených – napríklad aj bezlepkových)

  • 3 PL javorového sirupu alebo iného obľúbeného sladidla

  • štipku soli

  • 1/3 šálky rozpusteného kokosového oleja

  • 2 ks badiánu

  • 1 vanilkový struk

  • 1 ČL ceylónskej škorice

  • dve hrste zmesi orechov (vlašské, mandle, lieskovce), prípadne semienok, či sušeného ovocia


Ako budeme postupovať?
1. Plech vystelieme papierom na pečenie a rúru predhrejeme na 100 stupňov. Banány ošúpeme, vložíme do misy a vidličkou popučíme.
2. Primiešame 2 šálky vločiek, javorový sirup, štipku soli, celý badián (aby sme ho mohli po upečení celý vybrať), kokosový olej, škoricu, orechy a dužinu z pravej vanilky. Všetko dobre premiešame a preložíme na plech.
3. Vložíme do rúry a postupne po 15-20 minútach rúru otvoríme a celú zmes premiešame. Pečieme, kým nemáme vločky úplne suché.
4. Vychladnutú granolu uskladníme v dóze. Vydrží nám takto asi 2 týždne.
fitshaker_blog_vianocne_musli1
 
fitshaker_blog_vianocne_musli3
A môžeme podávať! Napríklad s poctivým bielym jogurtom, či obľúbeným rastlinným mliekom. Mňam :-)!
Ďalšie tipy na sladučké raňajky:
Voňavé, sladučké lievance 2 x ináč
Fitness torta z ovsených palaciniek
Chia puding z 3 ingrediencií
Fotka autora
Lucia Súkeníková
Redaktor vo Fitshaker

Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.