Čo budeme potrebovať na 1 plech (cca 80 ks)?
- 250 g celozrnnej pohánkovej múky
- 2 ČL kypriaceho prášku z vínneho kameňa
- 100 g kokosového masla (môžete nahradiť kokosovým olejom alebo poctivým maslom)
- 180 g cottage chesse
- 70 g jemného tvarohu
- 1 ČL soli
- 2 PL ľanových semiačok
- 1 bielok na potretie
- Sezam a slnečnicové semienka na posypanie
Na potretie po upečení (nemusí byť, ak nemáte radi cesnak):
- olivový olej
- cesnak
Ako budeme postupovať ?
1. Celozrnnú pohánkovú múku, soľ a kypriaci prášok spolu v miske zmiešame. Kokosové maslo roztopíme. K múke pridáme cottage chesse, tvaroh, roztopené kokosové maslo a ľanové semienka. Všetky suroviny dobre vymiešame a vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.
2. Odstrihneme si papier na pečenie (trocha väčší ako je veľkosť nášho plechu). Na papier na pečenie položíme cesto, ktoré pomaly rukou roztláčame (cesto sa trocha trhá, treba postupovať pomaly a s trpezlivosťou :-)). Keď je cesto trocha roztlačené, začneme ho opatrne vaľkať do veľkosti plechu.
3. Keď máme cesto rozvaľkané na cca 3 - 4 mm, preložíme ho aj s papierom na pečenie na plech. Potrieme rozšľahaným bielkom a nožom nakrájame na tyčinky. Nôž namáčajte v pohári s vodou, aby sa nám cesto nelepilo. Pred pečením ešte posypeme hrubozrnnou soľou, polovicu cesta sezamom a druhú polovicu slnečnicovými semienkami.
4. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme s ventilátorom pri 200 stupňoch cca 25 -30 minút. Po dopečení môžeme tyčinky ešte potrieť olivovým olejom s cesnakom. Necháme vychladnúť a tyčinky v nakrájaných častiach nalámeme a môžeme podávať :-).
Výživová hodnota 1 kus cca 8 g:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny |
109,44 kj | 1,44 g | 2,17 g | 1,05 g |
Bezlepkové trojuholníčky hotové za 5 minút
Mrkvové krekry zo špaldovej múky
Slané semienkové keksíky
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.