Je nedeľa a väčšina ľudí si zvykne dopriať výdatné jedlo. A ja mám pre teba inšpiráciu na vynikajúci obed, pripravený na trošku netradičný spôsob. Daj si aspoň na pár dní oddych od mäsa a priprav si domáce hamburgery. Áno, zo zeleniny a obilnín. Ak sa bojíš, že s týmto jedlom u svojej rodine nezaboduješ, ešte si ich neskúsila. Nielen, že si pochutíme, ale dodáme nášmu telu komplexné sacharidy, ktoré nás zasýtia na dlhší čas. Pšeno, ovsené vločky a zelenina sú tie správne ingrediencie, ktoré nám zabezpečia výdatný obed plný energie. Inšpiruj sa a prekvap svojich blízkych touto dobrotou :-).
Ako na to?
1
Skôr ako dáme variť pšeno, prelejeme ho dvakrát vriacou vodou v sitku, aby nebolo horké.
2
Pšeno dáme do menšieho hrnca, zalejeme vodou a varíme na miernom ohni, kým sa neodparí voda.
3
Ovsené vločky zalejeme vriacou vodou a necháme ich nasiaknuť.
4
Kaleráb a mrkvu ošúpeme a spolu s tofu nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme prelisovaný cesnak, soľ a petržlenovú vňať.
5
Nakoniec primiešame vajce, uvarené pšeno a ovsené vločky.
6
Takto pripravenú zmes dobre premiešame. Na plech dáme papier na pečenie a zo zmesi formujeme hamburgery.
7
Keď máme hamburgery nachystané, pokvapkáme ich olivovým olejom a dáme piecť do rozohriatej rúry na 200 °C na 35 - 40 minút.
8
Servírujeme s kôpkou čerstvej zeleniny, domáceho šalátu alebo s nastrúhanou cviklou.
Výživové hodnoty na 1 ks:
117 kcal
T:
3 g
B:
6 g
S:
15 g
Dobrú chuť :-)!
Množstvo skvelých receptov nájdeš aj v našich knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.