Zdravá zimná polievka s cícerom a hubami

Zimné večery sú ako stvorené na dobrú, teplú polievku, ktorá nás nielen zasýti, ale aj zahreje. Čo by si povedala na cícerovú s hubami, ktoré sme si nasušili v lete? Cícer je plnohodnotná strukovina, ktorá je bohatým zdrojom bielkovín. Obsahuje veľa železa a vlákniny, takže v jednej porcii jedla dokáže pokryť odporúčanú dennú dávku. Výhodou cíceru je, že ako strukovina nespôsobuje nepríjemné nafukovanie. Kto má chuť na pár žufaniek plných zdravia :-)?

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 400 g vareného cíceru (príp. toho z konzervy)
  • 200 g mrkvy
  • 200 g kalerábu
  • 20 g sušených húb
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 ČL červenej papriky
  • soľ, korenie
  • 1,5 l vody

Ako budeme postupovať?

1. Hríby zalejeme vriacou vodou a necháme odstáť.

2. Zeleninu ošúpeme a nakrájame na kocky. Do hrnca dáme olivový olej a orestujeme na ňom zeleninu. Pridáme červenú papriku, premiešame a zalejeme vodou tak, aby bola cca 2 cm nad zeleninou.

3. Keď voda zovrie, pridáme cícer a sušené hríby, z ktorých sme vyliali vodu. Varíme, kým nie je zelenina mäkká. Keď je zelenina uvarená, 1/3 cíceru, mrkvy a kalerábu vyberieme, rozmixujeme a vrátime späť do polievky. Premiešame a dochutíme. Ak je polievka veľmi hustá, môžeme ešte pridať vodu.

fitshaker-blog-cicerova-polievka2

fitshaker-blog-cicerova-polievka3

 

fitshaker-blog-cicerova-polievka5

Už len utekaj po lyžicu a maj dobrú chuť!

 

Ďalšie tipy na skvelé polievky:

Pikantná kukuricová polievka

Tekvicová polievočka s bylinkami

Liečivá polievka zo stonkového zeleru

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 02/02/2016 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéBezlepkovéPolievkyRecepty   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre