Čo budeme potrebovať?
- 4 väčšie alebo 5 menších vajíčok
- pol šálky trstinového alebo kokosového cukru
- 2 lyžice kakaa
Na plnku:
- 250 g mäkkého tvarohu alebo mascarpone
- 2 lyžice javorového sirupu alebo iného sladidla
- 1 banán
- veľkú hrsť čučoriedok alebo iného bobuľovitého ovocia
Na polevu:
- 40 - 50 g horkej čokolády s min. 70 % podielom kakaa
- 2 lyžičky kokosového oleja
Ako budeme postupovať?
2. Plech na pečenie vyložíme papierom a vysypeme kakaom. Vylejeme naň cesto a snažíme sa ho rovnomerne rozotrieť, aby sme dostali tvar obdĺžnika.
3. Pečieme pri 180 stupňoch asi 10 - 12 minút.
4. Po vytiahnutí cesto aj s papierom na pečenie zrolujeme pomocou vlhkej utierky do tvaru rolády a takto necháme vychladnúť.
5. Vychladnuté cesto ľahko odlepíme od papiera na pečenie.
6. Pripravíme si plnku. Vymiešame tvaroh s javorovým sirupom a rozmačkaným banánom. Cesto rozprestrieme. Do polky potrieme plnkou (viac nie, lebo nám bude pri rolovaní vytekať), pridáme čerstvé alebo mrazené čučoriedky a opatrne zavinieme.
7. Roztopíme si čokoládu s kokosovým tukom. Vrch rolády potrieme horúcou čokoládovou polevou a ozdobíme ovocím. Necháme asi 2 hodiny v chladničke stuhnúť a podávame.
Ďalšie víkendové dezerty, ktoré by si mala otestovať:
Čoko-oriešková bábovka bez múky
Fitness perník s lahodným krémom
Čokoládové brandy guľôčky
Milujem poctivé veci, nechávam sa inšpirovať šikovnými ľuďmi a bavím sa knižkami, varením a ďalšími maličkosťami, ktoré prináša každý deň. Robím veci, ktoré mi prinášajú radosť a tie zvyšné obmedzujem na minimum. :-) Som veľký fanúšik dobrého jedla, kvalitných potravín, pozitívneho myslenia a všetkého zdravého. A myšlienky z týchto oblastí budem s vami rada zdieľať.