Tvarohový koláč s vôňou kávy: rýchlo a jednoducho!

Chrumkavý korpus, chuť a vôňa kávy v plnke, to je kombinácia, ktorá robí tento tvarohový koláč jedinečným. Tento tvarohovo-kávový cheesecake pripravíš naozaj rýchlo a nepotrebuješ k nemu ani veľa ingrediencií. Vyhraď si 40 minút a vychutnaj si kávu aj inak ako v pohári.

Doba prípravy: 40 minút

Čo budeme potrebovať na 12-16 ks?

Na korpus:

  • 1 šálku pomletých ovsených vločiek
  • ½ šálky celých ovsených vločiek
  • ½ lyžičky kypriaceho prášku
  • 15 lyžíc roztopeného kvalitného masla + na vytretie formy
  • ½ šálky trstinového cukru (príp. kokosového)

Na tvarohovú plnku:

  • 2 x 250 g jemného tvarohu
  • 2 lyžice trstinového cukru (príp. kokosového či domáceho medu)
  • 2 lyžičky kvalitnej instantnej kávy (príp. cca 5-6 lyžičiek espressa či zalievanej kávy)
  • 2 vajíčka

Ako budeme postupovať?

1. Rúru zohrejeme na 180°C.

2. V miske zmiešame pomleté a celé ovsené vločky, kypriaci prášok, roztopené maslo a cukor. Poriadne premiešame.

3. Okrúhlu formu o priemere 25 cm potrieme maslom alebo kokosovým olejom.

4. Zmes ovsených vločiek nasypeme do formy a poriadne rukou utlačíme. Dáme piecť na 10 minút do rúry.

5. Medzitým pripravíme tvaroh, do neho pridáme cukor, kávu, žĺtka.

6. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme k tvarohu.

7. Nalejeme na cesto a pečieme ďalších 30 minút.

8. Po upečení necháme koláč vychladnúť.

 

Tip č.1: Koláč môžeme ozdobiť rozpustenou horkou čokoládou.

Tip č.2: Podľa toho, koľko máme hostí, môžeme koláč nakrájať na 12-16 ks.

Tip č.3: Kávu môžeme nahradiť kakaom, karobom, škoricou, prípadne vanilkou. Možností je veľa. :-)

tvarohový koláč

 

rýchly koláč

 

cheesecake recept

 

jednoduchy kolac

Prajem ti príjemné vychutnávanie! :-)

 

Zdravé sladkosti nájdeš aj v našej kuchárke Z fitka do kuchyne 3:

recepty

 

Keď sa povie cheesecake, si v strehu? Potom skús aj tieto recepty:

Kokosovo-jablkový cheesecake – dokonalý nielen na jeseň

Gaštanovo-čokoládový cheesecake – pre všetkých milovníkov čokolády

Nepečený makový cheesecake – hotový je raz-dva

Antónia Puškášová

Antónia Puškášová

Redaktorka vo Fitshaker
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchúprípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz
Antónia Puškášová

Článok bol pridaný dňa 13/04/2018 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyRecepty   |   Autor: Antónia Puškášová

Komentáre