Tip na večeru: Senzačná hubová frittata so zeleninou

Ak ťa už nebaví tvoj tradičný recept na kuracie mäso, vyskúšaj tento rýchly a veľmi chutný recept, ktorý si môžeš pripraviť na tvoju večeru. Táto zdravá frittata s hubami a zeleninou dodá tvojmu telu množstvo vitamínov a v neposlednom rade aj bielkoviny. Prajem ti príjemné pečenie a ešte lepšie vychutnávanie :-).

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 2 šálky rôznej zeleniny (napr. hrášok, mrkvu, fazuľkové lusky, papriku, cibuľu a pod.)
  • hrsť sušených dubákov alebo 6 ks šampiňónov
  • 2 vajcia z voľného chovu
  • 5 plátkov kvalitnej šunky s vysokým podielom mäsa
  • 1 malú mozzarelu
  • soľ
  • mletú červenú papriku (ideálne údenú)
  • korenie podľa chuti

Pozn.: Rozmer zapekacej misy na obrázku je 21×14 cm.

Ako budeme postupovať?

  1. Ak použijeme sušené dubáky, chvíľu ich povaríme vo vode. Ak použijeme šampiňóny, netreba ich predvárať. Tie rovno pridáme k zelenine.
  2. V miske zmiešame zeleninu. Ak nemáme čerstvú, môžeme použiť aj mrazenú (asi ½ sáčku).
  3. V druhej miske zmiešame vajíčka, soľ, korenie a údenú papriku.
  4. Zeleninu zmiešame s vajíčkom a nalejeme do zapekacej misky.
  5. Na vrch poukladáme plátky mozzarely a pečieme na 180 stupňov asi 20 minút.

 Tip na večeru: Senzačná hubová frittata so zeleninou

Tip na večeru: Senzačná hubová frittata so zeleninou

Tip na večeru: Senzačná hubová frittata so zeleninou

Tip na večeru: Senzačná hubová frittata so zeleninou

Frittata sa nádherne snúbi s ľahkým zeleninovým šalátom. Ďalej odporúčam obmieňať zeleninu podľa sezóny, vďaka čomu sa stane tvoja frittata vždy jedinečnou :-). Prajem ti dobrú chuť! 

Viac zdravých receptov na raňajky, obed a večeru nájdeš v knihe Z fitka do kuchyne 1!

Ďalšie tipy na výživný obed a chutnú večeru:

Rýchly a zdravý obed za pár minút! Kuracie na mede s ryžou natural

Mega zdravá večera: Quinoa so sladkými zemiakmi a čiernou fazuľou

Expresne rýchly Marocký kuskus šalát s cícerom

 

Lucia Súkeníková

Článok bol pridaný dňa 31/01/2017 a zaradený do kategórie: Recepty   |   Autor: Lucia Súkeníková

Komentáre