Tip na zdravý obed: Pstruh so zemiakovo-petržlenovým krémom a špenátovou omáčkou
Chceš cez víkend pripraviť slávnostný obed? Má prísť návšteva, alebo chceš jednoducho pripraviť niečo výnimočné pre svoju rodinu? Ešte nedávno si do seba tlačila kapustnicu či zemiakový šalát a teraz ti veru také na chuť nepríde. V novom roku si to žiada jednoduché a ľahké jedlo, ktoré naplní brušká, no po zjedení tohto jedla nebudeš mať pocit, že ti odletí gombík z nohavíc. A práve taký je tento pstruh.
Doba prípravy: cca 60 minút
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 200 g čerstvého špenátu
- 300 ml kokosovej smotany
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie
- 1 lyžicu zemiakového škrobu
- 5 zemiakov
- 1 petržlen
- 25 g kvalitného masla
- 2 filety z pstruha
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 fenikel
Ako budeme postupovať?
1. Najprv pripravíme špenátovú omáčku a to tak, že špenát vložíme do mixéra a spolu so 150 ml smotany rozmixujeme do hladka.
2. Túto zmes prelejeme do hrnca, osolíme, okoreníme a varíme spolu aspoň 10 minút.
3. Nakoniec pridáme zemiakový škrob, aby sme omáčku zahustili.
4. Ošúpané a nadrobno nakrájané zemiaky spolu s nakrájaným petržlenom dáme variť do hrnca s vodou.
5. Keď zelenina zmäkne, vodu scedíme, pridáme 150 ml kokosovej smotany, 15 g masla a vymiešame do hladkej kaše.
6. Pstruha okoreníme, osolíme a opečieme z oboch strán na rozpálenej panvici s trochou olivového oleja.
7. Na záver na pstruha položíme 10 g masla a necháme ho teplom rozpustiť.
8. Ako prílohu môžeme pripraviť fenikel. Stačí ho osoliť, okoreniť a opiecť z oboch strán na panvici s trochou masla.
Prajem Ti dobrú chuť!
Ďalšie super recepty nájdeš aj v našich knihách:
Máš rada ľahké rybacie jedlá? Pozri aj tieto recepty:
Pečený sumec so zeleninovými plátkami
Marinovaný tuniak s cuketovo-paradajkovou prílohou
Bylinkový losos a kaša z červenej šošovice
- Katka: „Chcem si spevniť svalstvo, ktoré vekom ochabuje.“ - 19. januára 2021
- Ingrid: „Keď mi hrozili druhou operáciou chrbtice, zaťala som sa a povedala si, že sa nedám tak ľahko.“ - 12. januára 2021
- Valika (- 24 kg): „Už mi netreba veľkosť L/XL, ale S.“ - 5. januára 2021
Článok bol pridaný dňa 04/01/2018 a zaradený do kategórie: Jedlá z rýbRecepty | Autor: Veronika Kašická