Tip na zdravý obed: Pstruh so zemiakovo-petržlenovým krémom a špenátovou omáčkou

Chceš cez víkend pripraviť slávnostný obed? Má prísť návšteva, alebo chceš jednoducho pripraviť niečo výnimočné pre svoju rodinu? Ešte nedávno si do seba tlačila kapustnicu či zemiakový šalát a teraz ti veru také na chuť nepríde. V novom roku si to žiada jednoduché a ľahké jedlo, ktoré naplní brušká, no po zjedení tohto jedla nebudeš mať pocit, že ti odletí gombík z nohavíc. A práve taký je tento pstruh.

Doba prípravy: cca 60 minút

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 200 g čerstvého špenátu
  • 300 ml kokosovej smotany
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžicu zemiakového škrobu
  • 5 zemiakov
  • 1 petržlen
  • 25 g kvalitného masla
  • 2 filety z pstruha
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 fenikel

Ako budeme postupovať?

1. Najprv pripravíme špenátovú omáčku a to tak, že špenát vložíme do mixéra a spolu so 150 ml smotany rozmixujeme do hladka.

2. Túto zmes prelejeme do hrnca, osolíme, okoreníme a varíme spolu aspoň 10 minút.

3. Nakoniec pridáme zemiakový škrob, aby sme omáčku zahustili.

4. Ošúpané a nadrobno nakrájané zemiaky spolu s nakrájaným petržlenom dáme variť do hrnca s vodou.

5. Keď zelenina zmäkne, vodu scedíme, pridáme 150 ml kokosovej smotany, 15 g masla a vymiešame do hladkej kaše.

6. Pstruha okoreníme, osolíme a opečieme z oboch strán na rozpálenej panvici s trochou olivového oleja.

7. Na záver na pstruha položíme 10 g masla a necháme ho teplom rozpustiť.

8. Ako prílohu môžeme pripraviť fenikel. Stačí ho osoliť, okoreniť a opiecť z oboch strán na panvici s trochou masla.

 

Prajem Ti dobrú chuť!

 

Ďalšie super recepty nájdeš aj v našich knihách:

fitshaker knihy

 

Máš rada ľahké rybacie jedlá? Pozri aj tieto recepty:

Pečený sumec so zeleninovými plátkami

Marinovaný tuniak s cuketovo-paradajkovou prílohou

Bylinkový losos a kaša z červenej šošovice

Veronika Kašická

Redaktorka vo Fitshaker
Ako maskérka v divadle sa stretávam s mnohými vecami, ktoré obsahujú veľa chémie. Preto sa snažím o presadenie prírodnej kozmetiky a zdravého jedla aspoň v osobnom živote. Hľadanie a vytváranie nových veci pre telo a pleť z ingrediencií, ktoré nám ponúka sama príroda je moje veľké hobby. Verím, že jedného dňa si ľudia opäť všimnú, že kvalitné a zdravé prípravky na telo, tvár či vlasy sa dajú pripraviť aj doma bez zruinovania peňaženky.
Veronika Kašická

Článok bol pridaný dňa 04/01/2018 a zaradený do kategórie: Jedlá z rýbRecepty   |   Autor: Veronika Kašická

Komentáre