Tip na rýchly a zdravý obed: Halibut na bylinkách so špenátovým pyré

Všetci vieme, že pravidelná konzumácia rýb má na naše zdravie pozitívne výsledky. U nás je najčastejšie konzumovanou rybou pstruh, alebo losos. Čo tak skúsiť rybu s menom halibut? Okrem toho, že obsahuje omega 3 mastné kyseliny je bohatým zdrojom minerálov a vitamínov. Jeho mäso je mäkké a hlavne filetky sú bez kostí. Najjednoduchší spôsob ako ho pripraviť je, že ho opečieme na panvici a dochutíme podľa svojej fantázie.

Čas prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

Na halibuta:

  • 400 g filety z halibuta
  • čerstvé bylinky (napr. oregano, tymián, rozmarín)
  • 4o g kvalitného masla
  • morskú/himalájsku soľ
  • šťavu z citróna

Na špenátové pyré:

  • 2 zemiaky
  • 250 g mrazených špenátových listov
  • 20 g kvalitného masla
  • 2 lyžice bieleho  jogurtu
  • morskú/himalájsku soľ

Ako budeme postupovať?

1. Najprv si pripravíme špenátové pyré. Zemiaky ošúpeme a dáme variť.

2. Špenát vložíme do hrnca, podlejeme trochou vody a podusíme.

3. Podusený špenát vložíme do mixéra a rozmixujeme do hladka.

4. Uvarené zemiaky roztlačíme, pridáme rozmixovaný špenát, maslo, jogurt a dochutíme soľou. Všetko spolu dobre premiešame.

5. Keď máme pyré hotové, pustíme sa do halibuta. Ochutíme ho soľou.

6.  Na panvici si rozohrejeme maslo, pridáme bylinky a filety z halibuta.

7. Opekáme z každej strany cca 3-4 minúty.

8. Na tanier naservírujeme špenátové pyré, halibuta a pokvapkáme šťavou z citróna.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny Prieme GL

(100g)

Vláknina
2268 kJ

540 kcal

29 g 22 g 22 g 2 7 g

 

ryba a spenatove pyre

recept na halibuta

ryba na obed

Ďalšie inšpirácie môžeš načerpať napríklad v našej knihe Z fitka do kuchyne 1:

zdrave recepty z fitka do kuchyne 1

 

Ak máš rada ryby, pozri aj naše ďalšie recepty:

Losos so zapekanou letnou zeleninou

Kapor na mandliach dochrumkava s pyré z tekvíc

Cukinovo-sardinková bomba s batatovými hranolkami

 

 

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 03/05/2017 a zaradený do kategórie: Jedlá z rýbPotréningovéRecepty   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre