Tip na obed do 30 minút: celozrnné špagety s kuracím mäsom a bielou špargľou
Doba je uponáhľaná a my s ňou. Radi preto hľadáme rýchle efektívne riešenia. Keď sa mi nechce už ani premýšľať, čo by som navarila, tak nakoľko nefandím fastfoodom, prekonám sa a urobím niečo rýchle. Cestoviny sú vďačným tip, ako si jedlo vychutnať a nestráviť pri jeho príprave pol dňa. Špargľa, kuracie prsia a voňavá slaninka stačia k tomu, aby si vykúzlila chutný a rýchly obed.
Doba prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 250 g bielej špargle
- 250 g celozrnných špagiet
- ½ hrnčeka na malé kocky nakrájanej kvalitnej slaniny (cca 100 g)
- 2 ks kuracích pŕs (cca 400 g)
- morskú/himalájsku soľ
- 2 lyžičky zmesi talianskeho korenia
- 2 lyžičky sušenej alebo čerstvej pažítky
- cca hrsť čerstvých cherry paradajok
- parmezán na ozdobenie
Ako budeme postupovať?
1. Špargľu olúpeme, nakrájame a varíme 5 minút.
2. Medzitým uvaríme špagety.
3. Na zohriatej panvici opečieme slaninku (ak by nepustila šťavu, môžeme pridať trošku olivového oleja), ku ktorej pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia.
4. Na prudkom ohni opekáme 5 minút.
5. Pridáme uvarenú špargľu, osolíme a okoreníme talianskym korením. Opečieme ešte 5 minút.
6. K tejto zmesi pridáme špagety, poriadne premiešame, posypeme pažítkou.
7. Podávame s nakrájanými paradajkami a nastrúhaným parmezánom.
TIP: Ak nemáme doma talianske korenie, môžeme použiť zmes oregána, bazalky, tymiánu, rozmarínu, či napríklad provensálske korenie.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorické hodnoty | Tuky
|
Bielkoviny | Sacharidy
|
Vláknina
|
461 kcal
1 936 kJ |
15 g | 41 g | 36 g | 5 g |
Prajem dobrú chuť! :-)
Kopec ďalších super fit receptov nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:
Ak máš rada rýchle recepty, pozri aj:
Ryžové rezance so zeleninou a krevetami – hotové do 20 minút
Zemiaková omeleta s rukolou – zdravá večera do 40 minút na stole
Zdravé obedy do pol hodiny – ktorý z 24 receptov si vyberieš?
Perfektná chutná krémové cesnaková polievka so stonkovým zelerom – priprav cesnačku trošku netradične
Antónia Puškášová
Najnovšie články od Antónia Puškášová (zobraziť všetky)
- Jahodová barbecue omáčka nielen ku grilovaným špecialitám - 28. júna 2019
- Nepečený kakaový zákusok s malinami a čučoriedkami, navyše úplne bez múky - 24. mája 2019
- Nevieš, čo na obed? Skús túto vege misku bohatú na bielkoviny - 15. mája 2019
Článok bol pridaný dňa 18/04/2018 a zaradený do kategórie: CestovinyJedlá z mäsaRecepty | Autor: Antónia Puškášová