Tip na obed do 30 minút: celozrnné špagety s kuracím mäsom a bielou špargľou

Doba je uponáhľaná a my s ňou. Radi preto hľadáme rýchle efektívne riešenia. Keď sa mi nechce už ani premýšľať, čo by som navarila, tak nakoľko nefandím fastfoodom, prekonám sa a urobím niečo rýchle. Cestoviny sú vďačným tip, ako si jedlo vychutnať a nestráviť pri jeho príprave pol dňa. Špargľa, kuracie prsia a voňavá slaninka stačia k tomu, aby si vykúzlila chutný a rýchly obed.

Doba prípravy:  30 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 250 g bielej špargle
  • 250 g celozrnných špagiet
  • ½ hrnčeka na malé kocky nakrájanej kvalitnej slaniny (cca 100 g)
  • 2 ks kuracích pŕs (cca 400 g)
  • morskú/himalájsku soľ
  • 2 lyžičky zmesi talianskeho korenia
  • 2 lyžičky sušenej alebo čerstvej pažítky
  • cca hrsť čerstvých cherry paradajok
  • parmezán na ozdobenie

Ako budeme postupovať?

1. Špargľu olúpeme, nakrájame a varíme 5 minút.

2. Medzitým uvaríme špagety.

3. Na zohriatej panvici opečieme slaninku (ak by nepustila šťavu, môžeme pridať trošku olivového oleja), ku ktorej pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia.

4. Na prudkom ohni opekáme 5 minút.

5. Pridáme uvarenú špargľu, osolíme a okoreníme talianskym korením. Opečieme ešte 5 minút.

6. K tejto zmesi pridáme špagety, poriadne premiešame, posypeme pažítkou.

7. Podávame s nakrájanými paradajkami a nastrúhaným parmezánom.

 

TIP: Ak nemáme doma talianske korenie, môžeme použiť zmes oregána, bazalky, tymiánu, rozmarínu, či napríklad provensálske korenie.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorické hodnoty Tuky

 

Bielkoviny Sacharidy

 

Vláknina

 

461 kcal

1 936 kJ

15 g 41 g 36 g 5 g

cestoviny

 

rýchly obed

 

špagety

 

cestoviny recept

 

špagety recept

Prajem dobrú chuť! :-)

 

Kopec ďalších super fit receptov nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:

zdravé recepty

 

Ak máš rada rýchle recepty, pozri aj:

Ryžové rezance so zeleninou a krevetami – hotové do 20 minút

Zemiaková omeleta s rukolou – zdravá večera do 40 minút na stole

Zdravé obedy do pol hodiny – ktorý z 24 receptov si vyberieš?

Perfektná chutná krémové cesnaková polievka so stonkovým zelerom – priprav cesnačku trošku netradične

Antónia Puškášová

Redaktorka vo Fitshaker
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchúprípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz
Antónia Puškášová

Článok bol pridaný dňa 18/04/2018 a zaradený do kategórie: CestovinyJedlá z mäsaRecepty   |   Autor: Antónia Puškášová

Komentáre