Tekvicové latte s mandľovým mliekom, ktoré ťa príjemne zohreje

Horiace sviečky, prízemné mrazy, husté hmly a prekrásne teplo domova. Obdobie tekvíc, padajúce listy, večerné utíchanie ulíc a čas strávený so svojimi blízkymi. Toto všetko jednoznačne predstavuje jeseň. Každý rok sa na ňu tešíme, akoby prichádzala po prvýkrát – užívame si jej momenty a postupne sledujeme, ako nastávajú chladnejšie dni a túžime po horúcich nápojoch, ktoré nás zahrejú zvnútra i zvonku. Dokážeš si predstaviť skoré a hmlisté jesenné ráno, sychravé poobedie či tmavý večer bez šálky horúceho pohladenia? Ak je tvojou odpoveďou nie, si na správnom mieste. Recept na tekvicové latte s mandľovým mliekom a troškou kvalitného espressa je tou najlepšou voľbou, pokiaľ chceš potešiť svoje chuťové poháriky a zároveň pracuješ na svojej postave. Pohladíš svoju myseľ a rozmaznáš svoje telo. Vyskúšaj tento jedinečný recept a uvidíš, že sa tvoja kuchyňa odrazu zmení na jesenné kráľovstvo. :-)

Doba prípravy: 10 min

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 1 a ½ šálky nesladeného mandľového mlieka
  • 3 – 4 lyžice tekvicového pyré (z upečenej alebo uvarenej tekvice hokkaido)*
  • 1 a ½ lyžice javorového sirupu (príp. 1 lyžicu domáceho medu)
  • 1 lyžičku perníkového korenia
  •  ¼ lyžičky muškátového orieška
  •  ½ lyžičky škorice (napr. Ceylon)
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu či prášku (voliteľné)
  •  1 malú šálku kvalitného espressa**

* Recept na tekvicové pyré nájdeš v bodoch 2.-4. v recepte o tekvicovo-kokosovom chia pudingu.

**V prípade, že nemáme doma kávovar, môžeme použiť aj zalievanú kávu. Pripravíme ju do malej espresso šálky. Veľký dôraz kladieme na výber kvalitnej kávy.

 

Ako budeme postupovať?

1. V menšom hrnci si na strednej teplote zohrejeme mandľové mlieko spolu s tekvicovým pyré, javorovým sirupom a koreninami.

2. Miešame a zohrievame, až kým sa na povrchu nezačnú tvoriť malé bublinky. Vtedy zmes odstavíme a prelejeme do kuchynského mixéra.

3. V mixéri zohriatu zmes poriadne pomixujeme. Po 2-3 minútach pridáme čerstvo uvarené espresso a mixujeme ďalšiu minútu.

4. Vymixované a horúce latte prelejeme do obľúbených šálok a vychutnávame si ho plnými dúškami.

 

TIP: Ak chceš mať pôžitok z tekvicovo – korenistého nápoja čo najdlhšie, vyskúšaj nahriať svoj obľúbený hrnček horúcou vodou ešte predtým, ako ho doň naservíruješ. Uvidíš, že latte ostane dlhšie teplé a budeš si na ňom môcť úžasne pochutnávať.

latte z tekvice

 

teply napoj

Prajem Ti veľa krásnych a pohodových chvíľ so šálkou tohto skvelého nápoja! :-)

 

Skvelé recepty, nielen z tekvice a na jesenné dni nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:

zdrave recepty z fitka do kuchyne special 2

 

Ďalšie úžasné inšpirácie na jeseň:

Ayurvedská horúca čokoláda

Tekvicové smoothie na zahriatie

3 druhy tekvicových polievok a ďalších 11 receptov z tekvice

Dominika Pócsová

Redaktorka vo Fitshaker
Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať pred niekoľkými rokmi a môj život sa od základov zmenil. Milujem šport, slnečné dni, úsmev a pripravovanie zdravých dobrôt. Každým dňom nadobúdam nové skúsenosti a popri štúdiu pravidelne cvičím, behám a najmä relaxujem prostredníctvom yogy. Svoj jedálniček som prispôsobila mojim intoleranciám na rôzne potraviny a týmto štýlom pripravujem každé jedlo. Naučila som sa myslieť pozitívne a cítim sa lepšie ako kedykoľvek predtým. Zdravý životný štýl je jednoducho cesta, na ktorej neexistujú žiadne odbočky. Rada sa o svoje znalosti z tejto oblasti podelím a inšpirujem prostredníctvom článkov.
Dominika Pócsová

Článok bol pridaný dňa 24/10/2017 a zaradený do kategórie: NápojeOstatnéRecepty   |   Autor: Dominika Pócsová

Komentáre