Tak trochu iné obložené chlebíčky, vhodné aj ako jednohubky na Silvestra

Tak tento recept ťa dostane! Tieto obložené chlebíčky vyzerajú na prvý pohľad úplne obyčajne, no prekvapí ťa, že sú pripravené z pečených batatov. Sú natreté vynikajúcim avokádovým krémom a ozdobené podľa fantázie. Na ich prípravu ti bude stačiť 20 minút, no určite nimi prekvapíš nejednu návštevu. ;-)

Doba prípravy: 20 minút

Čo budeme potrebovať na cca 50 ks?

  • 3 väčšie sladké zemiaky (bataty)
  • cca 5-6 lyžíc olivového oleja
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 zrelé avokáda
  • hrsť na kocky nakrájanej a opečenej slaniny

Ľubovoľné obloženie:

  • obľúbený syr
  • kvalitná šunka, saláma
  • zelenina (paradajky, paprika, uhorka…)
  • ovocie (jablko, hrozno, ananás…)

Ako budeme postupovať?

1. Rúru nahrejeme na 180°C.

2. Umyjeme zemiaky a nakrájam ich na približne 5 mm krúžky.

3. Plech vystelieme papierom na pečenie a poukladáme na neho nakrájané zemiaky. Zemiaky pokropíme olivovým olejom, osolíme a okoreníme čiernym korením. Pečieme 10-15 minút.

4. Medzitým pripravíme avokádový krém.

5. Avokádo očistíme a nakrájame na malé kocky, rozmixujeme spolu s olivovým olejom (2-3 lyžice), osolíme.

6. Pridáme opečené slaninu, môžeme aj s masťou. Krém bude mať výraznejšiu chuť. Mixujeme, kým nevznikne jemný krém.

7. Upečené zemiaky necháme chvíľku vychladnúť, potom na nich natrieme avokádový krém a navrch poukladáme obľúbené obloženie.

8. Ja som navrch zvolila syr + jablko, šunku + syr + paradajky, šunku + syr + uhorka, syr + jablko + šunku, šunku + paradajky atď.

 

Tip: Slaninu môžeme nahradiť aj údeným lososom a rozmixovať ho spolu s avokádom. Vznikne trošku iný krém, na ktorom si však všetci priaznivci rýb určite pochutia.

 

Výživové hodnoty na 1 ks (batat + avokádový krém bez obloženia) :

Kalorické hodnoty Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
201 kJ

48 kcal

3,5 g 4 g 0,5 g 0,9 g

 

chlebíčky

 

obložené chlebíčky

 

jednohubky recepty

Prajem Ti nádherné ukončenie tohto roka a ešte krajší a úspešnejší nový rok. ;-)

 

Množstvo fantastických receptov nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne, alebo aj Fitness diári a Fitness kalendári:

recepty

 

Aj tieto recepty sa hodia na Silvestra či inú party:

Viac ako 33 receptov vhodných ako chuťovky na Silvestra

Nepečená orechová pochúťka s banánom a čokoládou

Kokosky s čokoládou úplne bez lepku – pre všetkých hryzkošov

Antónia Puškášová

Redaktorka vo Fitshaker
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchúprípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz
Antónia Puškášová

Článok bol pridaný dňa 28/12/2018 a zaradený do kategórie: BezlepkovéOstatnéReceptyVeľkonočnéVianočné   |   Autor: Antónia Puškášová

Komentáre