Vianočné čokoládové kocky s tajnou ingredienciou

So sviatočnými chvíľami sa mi spájajú všakovaké maškrty. Niečo, čo pečiem hocikedy počas roka skombinujem s netradičnými surovinami. Nie vždy tieto experimenty dopadnú dobre, no dnes ráno som z trúby vytiahla neskutočnú dobrotu! Poriadne čokoládovú bez masla, margarínu, a dokonca bez čokolády. Ako dosiahnuť lahodnú krémovú chuť? Avokádom a pravým kakaom! Tadááá, a tajomstvo čokoládového zákusku, pri ktorom aj Sacherova torta bledne závisťou, je odhalené :-). Otestuj ho sama.
Čo budeme potrebovať?
- 1 zrelé avokádo
- 3 vajíčka
- 150 g bieleho jogurtu
- 2 lyžice trstinového cukru
- 2 lyžice medu (príp. iného sladidla)
- ½ hrnčeka vody
- ½ hrnčeka kakaa
- 1 hrnček kokosovej múky (alebo inej, podľa tvojho výberu)
- štipku bourbon vanilky alebo 1 vanilkový cukor
Ako budeme postupovať?
1. V miske vymixujeme vajíčka, avokádo a jogurt, pokiaľ nebude zmes hladká. Do tejto zmesi pridáme ostatné suroviny a opäť vyšľaháme hladkú zmes. Nezľakni sa, ak bude trochu hustejšia. Niekoľkými kvapkami vody konzistenciu ľahko pozmeníš. Dávaj však pozor, aby nebola príliš “blatová”.
2. Cesto vylejeme do ľubovoľnej formy - podľa toho, aký tvar zákusku si praješ. Nemusí byť vysoká - cesto nevyrastie a koláč bude presne taký, aký ho do formy vleješ pred upečením.
3. Po 35-tich minútach v rúre vyhriatej na 180 stupňov je koláčik hotový.
2. Cesto vylejeme do ľubovoľnej formy - podľa toho, aký tvar zákusku si praješ. Nemusí byť vysoká - cesto nevyrastie a koláč bude presne taký, aký ho do formy vleješ pred upečením.
3. Po 35-tich minútach v rúre vyhriatej na 180 stupňov je koláčik hotový.




Prajem lahodné vychutnávanie :-).
Ďalšie tipy na lahodné koláčiky:
Hriešne dobré brownies na zdravý spôsob
Fantastické orieškové rezy
Čokoládovo-hruškový fitness koláč