Super rýchly slivkovo–makový koláčik úplne bez cukru
Slivky sú momentálne v kurze. Prečo by si nemala toto letné ovocie prehliadnuť? Sú špecifické nielen svojou skvelou sladkou chuťou, no taktiež nám ponúkajú vyvážený obsah vitamínu B. Okrem toho, podporujú krvotvorbu, zlepšujú našu pamäť, a dôležité najmä pre ženy – vďačiť im môžete za krásne zdravé vlasy, pokožku a nechty. Nemôžem nespomenúť, že obsahujú hojný počet draslíka, ktorým zabráni odvápňovaniu kostí. Taktiež v nich nájdeme vysoký obsah vlákniny, a mnoho iného. Teraz sa, ale pusťme do prípravy! Pretože lahodnému spojeniu maku a sladkastej chuti sliviek ťažko odolať :-).
Čo budeme potrebovať?
- 12 PL ovsených vločiek
- 3 PL špaldovej múky
- 2 PL kokosového oleja
- 2 vajcia
- 1 PL bieleho jogurtu
- 1 malá miska maku
- 3 PL medu (alebo podľa chuti)
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku
- cca 10 sliviek
Ako budeme postupovať?
1. Všetko, okrem sliviek, zmiešame dokopy. Cca 4 slivky si nakrájame na malé kúsočky a primiešame do cesta.
2. Rúru si dáme nahriať na 170 stupňov. Cesto rovnomerne prenesieme do tortovej formy a navrch naukladáme na polovicu rozpolené zvyšné slivky. Pečieme 30 minút a po vybratí necháme chvíľu vychladnúť :-).
A dezertík je na stole. Prajeme dobrú chuť :-).
Ďalšie koláčiky, ktoré ti zachutia:
Nepečený marhuľový koláč bez lepku
12 x letné dezerty aj pre začiatočníkov
- Avokádo plnené vajíčkom: blesková večera po tréningu nielen pre vegetariánov - 7. augusta 2017
- Grilovaná zelenina s tajnou prísadou a dipom tzatziki - 12. júla 2017
- Zdravá maková torta s citrónovou polevou. Recept aj pre úplné začiatočníčky! - 30. júna 2017
Článok bol pridaný dňa 21/08/2015 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyRecepty | Autor: Nela Juričová