Čas prípravy: 50 min
Čo budeme potrebovať na 12 porcií?
- 5 vajíčok
- štipku morskej/himalájskej soli
- 3 lyžíc kokosového cukru
- 5 lyžíc mletého maku
- 3 lyžice bieleho jogurtu
- 2 lyžice pohánkovej múky + na vysypanie plechu
- maslo na vymastenie plechu
Na tvarohovú časť:
- 250 g polotučného mäkkého tvarohu
- 1 lyžičku mletej škorice
- 1 lyžicu domáceho medu
- 1 vajíčko
- 14-16 ks sliviek
- 1/2 citróna
Ako budeme postupovať?
2. Žĺtka vyšľaháme do hustej peny spolu s cukrom. Šľaháme naozaj poctivo aspoň 10 minút.
3. Pridáme mak, jogurt a múku. Premiešame vareškou a následne na to opatrne primiešame k vyšľahanému snehu.
4. Tvaroh zmiešame so škoricou, medom a vajíčkom.
5. Slivky umyjeme a prekrojíme na polovicu, vyberieme kôstku a pokvapkáme citrónovou šťavou.
6. Menší plech (rozmer cca 18 x 25 cm) vymažeme maslom a vysypeme pohánkovou múkou.
7. Vylejeme naň cesto a poukladáme slivky rezom dole. Do medzier medzi slivkami pridáme polievkovou lyžicou tvaroh.
8. Pečieme na 170°C približne 30 minút.
Tip: Ak koláčik robíme iba pre dospelákov, môžeme k slivkám pridať zopár kvapiek rumu.
Chutné koláč nielen na jesenné obdobie nájdeš aj v našej najnovšej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:
Odporúčame aj:
Famózna makovo-slivková štrúdľa
Tvarohový tart s makom, slivkovým džemom a mandľami
Šťavnatý bezlepkový makovo-jablkový koláč
Úsmev na tvári, varecha v ruke a stále nové nápady. Tak nejako by som sa charakterizovala. Baví ma vymýšľať nové, zdravé a hlavne bezlepkové recepty na ktorých si pochutí naozaj každý. To že som komunikatívna a rada sa rozprávam s ľuďmi si môžete všimnúť na rozhovoroch ktoré pravidelne pribúdajú na našom blogu. Preto ak ti chýba motivácia rýchlo si nejaký prečítaj. ????