Super rýchla fitness pizza úplne bez múky

Talianska kuchyňa je jedna z najobľúbenejších kuchýň na svete. Možno to bude práve ich najznámejším jedlom – lahodnou pizzou. Vážne nepoznám ani jedného človeka, ktorý by ju nemal rád. Dá sa to vôbec? No taktiež všetci dobre vieme, že tradičná pizza nepatrí medzi najzdravšie jedlá. To však neznamená, že by sme sa jej mali raz a navždy vzdať! Stačí troška pomeniť suroviny a máš pripravenú zdravú verziu pizze, po ktorej sa len tak zapráši :-).

Čo budeme potrebovať na 1 porciu?

  • ¾ hrnčeka ovsených vločiek (cca 100 g)
  • 1 vajce
  • 1 kypriaci prášok bez fosfátov
  • soľ
  • 1 strúčik cesnaku
  • pár kvapiek olivového oleja (cca 5 ml)
  • cca 20 g nastrúhaného 30% eidamu (alebo iný syr)
  • 1 paradajku
  • cca 3 ks malých sušených paradajok v oleji
  • hrsť špenátu (cca 40 g)

Ako budeme postupovať?

1. Ovsené vločky zmiešame s kypriacim práškom, soľou, cesnakom a nakoniec pridáme vajíčko a pár kvapiek oleja.

2. Na plechu cesto vytvarujeme do primerane tenkej placky (aby sa nám nerozpadla) a dáme piecť na 15 minút pri 180 stupňoch.

3. Cesto vyberieme (pec nevypíname), naukladáme naň suroviny, aké chceme. Ja som zvolila syr, paradajky, sušené paradajky a špenát. Ty si však môžeš pripraviť vlastnú verziu.

4. Pizzu vložíme naspäť do rúry a pečieme 10 minút. Vyberieme a papáme :-).

 

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorické hodnoty Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
633 kcal 24 g 70 g 30 g 13,5 g

tomato-663097_1920

fitshaker_blog_rychla_pizza1

fitshaker_blog_rychla_pizza2

fitshaker_blog_rychla_pizza3

A MEGA zdravé jedlo je na stole. Dobrú chuť!

 

Tipy na ďalšie zdravé recepty:

Vynikajúci plnený baklažán

Zapekaný ružičkový kel so zeleninou

Stredomorská frittata s bylinkami

Nela Juričová

Článok bol pridaný dňa 25/11/2015 a zaradený do kategórie: PotréningovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Nela Juričová

Komentáre