Špaldové cestoviny s fazuľovými luskami a klíčkami, hotové za 20 minút!

Tento recept je veľmi jednoduchý a postačí ti k nemu len pár surovín. Je však plný vitamínov a vlákniny. O zelených fazuľkách sa dokonca hovorí, že odbúravajú stres a nervozitu, takže je skvelé zaradiť ich pravidelne do svojho jedálnička. No a klíčky sú novodobou superpotravinou, ktorá je momentálne na vzostupe. Bodaj by nie, keď obsahujú množstvo vitamínov, minerálov, stopových prvkov a pri dlhodobom konzumovaní zlepšujú trávenie.

Doba prípravy: 20 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 300 g špaldových cestovín penne (príp. iný tip)
  • cca 4 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 g čerstvých fazuľových strukov
  • 1 mrkvu
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • sušený estragón
  • 150 g kapustových klíčkov (príp. akýchkoľvek iných)

Ako budeme postupovať?

1. Cestoviny si uvaríme podľa návodu.

2. Vo väčšej panvici si rozohrejeme olej a opražíme si na kúsky nakrájaný cesnak do zlatista.

3. Pridáme nakrájané fazuľové struky, ktoré si predtým opláchneme pod vodou (ak je potreba, odkrojíme z nich konce) a mrkvu nastrúhanú nahrubo (prípadne nakrájanú na cca 1 cm pásiky).

4. Osolíme, okoreníme a pridáme aspoň lyžičku estragónu.

5. Po 5 minútach pridáme aj klíčky, premiešame, panvicu zakryjeme pokrievkou a necháme chvíľku podusiť kým nám struky nezmäknú.

6. Na koniec už len vmiešame uvarené cestoviny do zmesi a máme hotovo.

 

TIP č.1: Pre viac bielkovín, odporúčame do receptu pridať tofu.

TIP č.2: Kapustové klíčky môžeš nahradiť napríklad mungo klíčkami, ktoré dodajú veľmi špecifickú chuť.

spaldove cestoviny

 

penne s klickami

Prajem ti dobrú chuť!

 

Ďalšie skvelé recepty (nielen) bez mäsa nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:

kucharska kniha z fitka do kuchyne special

 

Pre ďalšie cestovinové jedlá pozri aj sem:

Lasagne aj pre vegetariánov: s bielou špargľou a lososom

Tagliatelle so špargľou

Špagety s krevetami

Viktória Janov

Redaktorka vo Fitshaker
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj food blog victoriakitchenstories.com
Viktória Janov

Článok bol pridaný dňa 02/06/2017 a zaradený do kategórie: CestovinyPotréningovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Viktória Janov

Komentáre