
Tieto kakaové lievance sú vďaka ricotte krásne nadýchané, plné bielkovín a o dokonale letnú chuť sa postarajú karamelizované marhule a lístky tymiánu.
Či už si ich dáš ako raňajky, víkendový brunch alebo sladkú bodku po tréningu, jediné, čo po nich ostane, je úsmev na perách a čistý tanier.
Ako na to?
1
V strednej mise zmiešame ricottu, múku, kakao, cukor, vajcia, pomarančovú šťavu a mlieko.
2
Dáme nahriať panvicu.
3
Do cesta primiešame sódu bikarbónu a prekrojíme si na polovice marhule.
4
Na rozohriatu panvicu pridávame kokosový olej a pečieme lievance z oboch strán.
5
Vedľa dáme rozohriať druhú panvicu, na ktorú následne dáme olivový olej a naukladáme rozkrojené marhule šupkou nadol.
6
Po chvíli marhule otočíme a podlejeme cca 2-3 PL vody, stiahneme o stupeň plameň a polejeme javorovým sirupom.
7
Marhule opekáme až kým neskaramelizujú a nechytia odspodu peknú farbu.
8
Hotové lievance servírujeme s opečenými marhuľami a pre extra zážitok veľmi odporúčam dať si aj tymián, je to dokonalá kombinácia.
Začni deň sladko a vychutnaj si každé nadýchané sústo. 🥞🍑

Ak popri zdravom jedle hľadáš aj spôsob, ako sa cítiť fit a plná energie, na Fitshakeri nájdeš viac ako 30 cvičebných programov – od rýchlych tréningov až po relaxačné cvičenia. Vyber si ten, ktorý ti najviac sadne, a cvič v pohodlí domova, kedykoľvek máš chuť.
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot