Rýchly recept na zmrzlinu z avokáda a kokosu

Chceš vyskúšať niečo nové a netradičné? Tak sa smelo odviaž a vyskúšaj tento môj recept na zmrzlinu z avokáda a kokosu, po ktorej sa len tak zapráši. Nemusíš stále z avokáda robiť len guacamole. Nakoľko nemá až takú špecifickú chuť, v kombinácii s tými správnymi ingredienciami vytvoríš dokonalú pochúťku. Navyše, príprava tejto zmrzliny je veľmi jednoduchá, zvládne ju ozaj každý. Budeš sa doslova zalizovať. ;-)

Doba prípravy: max. 10 minút + cca 8 hodín chladenie

Čo budeme potrebovať na 8 porcií?

  • 3 mäkké avokáda
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 5 lyžíc domáceho medu (príp. javorový sirup)
  • 100 g strúhaného kokosu

Ako budeme postupovať?

1. Avokáda rozkrojíme, vykôstkujeme, zbavíme ich šupky a dáme do mixéra.

2. Pridáme mlieko, med a kokos.

3. Všetko spolu mixujeme, kým nebude mať zmrzlina úplne jemnú textúru.

4. Zmrzlinu dáme do nádobky a šup s ňou na pár hodín do mrazničky.

 

Tip: Pri servírovaní ju môžeme poliať javorovým sirupom a pridať navrch napríklad posekané oriešky či ovocie.

zmrzlina

 

domaca zmrzlina

Pochutnaj si. ;-)

 

Ďalšie chutné dezerty nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 3:

zdravé recepty

 

Z avokáda môžeš skúsiť pripraviť aj:

Avokádo v omelete – pre dokonalé sýte raňajky

Avokádový chlieb s hrozienkami – napríklad na fit desiatu

Avokádovo-cuketová polievka – vhodná je na obed aj na večeru

Avokádo plnené vajíčkom – skvelá večera aj po tréningu

Avokádo v kokose – rýchly sladký dezert

Iveta Kašická

Redaktorka vo Fitshaker
Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)
Iveta Kašická

Článok bol pridaný dňa 25/08/2018 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyRecepty   |   Autor: Iveta Kašická

Komentáre