“Rýchla fitness večera”… diel 2. od fitness trénera Mateja

Poznáte ten problém, keď prídete domov z práce, z venčenia psíkov, z fitka… a dáte si otázku: „Čo budem jesť, čo vlastne môžem zjesť večer?“   Jeden z mojich tipov je tofu syr. Je ľahko stráviteľný a môžete si ho upravovať na milión spôsobov. Dnes si prinesieme jeden z nich. Fotka jedla nepochádza z reštaurácie, ale z mojej kuchyne ;-).

Čo potrebujeme na prípravu? 

-1 porcia-

  • 1 biely tofu syr,
  • morská soľ,
  • mletú červenú papriku,
  • oregano,
  • čierne korenie,
  • 1 hrsť nakrájaného póru,
  • klíčky Moyashi, klíčky lucerny siatej,
  • balzamikový ocot,
  • olivový olej čistý alebo  s príchuťou oregana,
  • maslo,
  • ovčí syr.

Ako na to? 

1. Na panvicu si dáme malú lyžicu masla a necháme rozpustiť.
2. Pridáme tofu syr, ktorý si dochutíme korením a bylinkami nasledovne : na misku si vysypeme červené korenie, čierne korenie, oregano a morskú soľ a postupne syr obalíme.
3. Syr na panvici necháme len chvíľku aby sa zohrial a získal zlatistú farbu.
4. Po vybratí naaranžujeme na tanier s pomocou Moyashi klíčkov a ovčieho syru.
5. Na panvicu si dáme nakrájaný pór a pri neustálom obracaní ho zohrejeme asi len minútku.
6. Na pripravený tofu syr poukladáme pór a jemne zalejeme balzamikovým octom.
7. Na ovčí syr dáme pár kvapiek zo spomínaného olivového oleja a trošku pokoreníme.
8. Podávame s úsmevom a dobrou náladou, s ktorou sme túto večeru pripravovali :-).

4524928173_f5588fb412_z

fitshaker_blog_recept_tofu
Dobrú chuť z Matejovej kuchyne :)

 

Zdroj fotiek: súkromný archív Fitshakra a  flickr.com

Matej Olejár

Článok bol pridaný dňa 09/03/2015 a zaradený do kategórie: BezlepkovéPotréningovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Matej Olejár

Komentáre