Nedávno sme náhodou natrafili na zaujímavé stránky Miroslavy Janigovej. Už len názov zivotjezmena.sk napovedal, že sa bude jednať o niečo inšpiratívne. Mirka minulý rok zmenila celý svoj jedálniček čisto na RAW stravu. Teda na stravu surovú, tepelne upravenú maximálne do 42 stupňov. Keďže máme veľmi radi RAW pochúťky od výmyslu sveta (hlavne kvôli tej báječnej plnej chuti a výživným látkam obsiahnutým v každom zahryznutí), rozhodli sme sa Mirku osloviť, či by špeciálne pre Fitshaker nepripravila nejaký chutný receptík. Odpoveď bola ÁNO!
ČOKOLÁDOVÉ BROWNIES
Čo potrebujeme na prípravu?
Na čokoládovú polevu:
Ako na to?
1. Najprv zmixujeme usušenú naklíčenú pohánku a 1 šálku vlašských orechov na múku.
2. Do kuchynského robota dáme pohánkovú múku, pomleté vlašské orechy, vanilku, škoricu, kakaový prášok a zmixujeme.
3. Potom pridáme namočené datle. Mixujeme až sa všetko spolu lepí a vznikne jedna hmota.
4. Na záver pridáme kokosový olej.
5. Celú zmes dáme do misky.
6. Posekáme ¼ šálky vlašských orechov na malé kúsky,primiešame k zmesi a poriadne premiešame.
7. Nachystáme si misku približne 20 x 10 cm, dáme do nej brownies a dáme chladiť. Medzitým si nachystáme čokoládovú polevu.
8. Dáme roztopiť kokosový olej a v miske zmiešame všetky prísady. Chvíľu počkáme, kým čokoláda trochu stuhne, prípadne ju môžeme dať nachvíľu do chladu. Potom opäť poriadne premiešame, dáme na brownies.
9. Koláčik dáme do chladničky na 2-3 hodiny, alebo na 30 minút do mrazu a potom podávame.
ČOKOLÁDOVÉ BROWNIES
Čo potrebujeme na prípravu?
- 2 šálky namočených datlí,
- 1/4 šálky kakaového prášku,
- 1 a ¼ šálky vlašských orechov,
- 1 šálku naklíčenej a usušenej pohánky,
- 3 PL kokosového oleja,
- 2 PL javorového sirupu,
- 1 ČL vanilkového prášku,
- ½ ČL škorice,
- štipku soli.
Na čokoládovú polevu:
- ½ šálka kokosového oleja,
- ¼ šálka javorového sirupu,
- ¼ šálka kakaového prášku,
- 2 ČL vanilkového prášku,
- štipka soli.
Ako na to?
1. Najprv zmixujeme usušenú naklíčenú pohánku a 1 šálku vlašských orechov na múku.
2. Do kuchynského robota dáme pohánkovú múku, pomleté vlašské orechy, vanilku, škoricu, kakaový prášok a zmixujeme.
3. Potom pridáme namočené datle. Mixujeme až sa všetko spolu lepí a vznikne jedna hmota.
4. Na záver pridáme kokosový olej.
5. Celú zmes dáme do misky.
6. Posekáme ¼ šálky vlašských orechov na malé kúsky,primiešame k zmesi a poriadne premiešame.
7. Nachystáme si misku približne 20 x 10 cm, dáme do nej brownies a dáme chladiť. Medzitým si nachystáme čokoládovú polevu.
8. Dáme roztopiť kokosový olej a v miske zmiešame všetky prísady. Chvíľu počkáme, kým čokoláda trochu stuhne, prípadne ju môžeme dať nachvíľu do chladu. Potom opäť poriadne premiešame, dáme na brownies.
9. Koláčik dáme do chladničky na 2-3 hodiny, alebo na 30 minút do mrazu a potom podávame.
Prajeme dobrú chuť :-)
Autorka receptu: Miroslava Janigová. Viac o nej nájdete na jej blogu www.zivotjezmena.sk
Autorka receptu: Miroslava Janigová. Viac o nej nájdete na jej blogu www.zivotjezmena.sk
Cvičenie, zdravá strava, pozitívne myslenie...a cestovanie. To sú moje piliere, na ktorých stojí šťastný život. A presne o týchto témach by som rád raz za čas prispel nejakým článkom :-).
Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.