Tento bochník robievam z pohánkovej múky (vtedy má dosť výraznú chuť), prípadne z kombinácie pohánkovej a bezlepkovej múky Schär Mix B v pomere 1:1, čo je jemnejšia chuť i ľahšia konzistencia.
Pre 100% bezlepkovú verziu vynecháme pohánku a bochník robíme len z čisto bezlepkovej múky. Pohánka samotná totiž nepatrí medzi obilniny a neobsahuje lepok, avšak má v sebe látky podobné gliadínu, teda tej časti lepku, ktorá spôsobuje poruchu vstrebávania živín v tenkom čreve.
Čo budeme teda potrebovať?
- 450 g pohánkovej múky,
- 400 ml jogurtu (super konzistenciu i chuť dosiahneme použitím smotanového jogurtu, ale skúšali sme aj nízkotučné jogurty a bochník je chutný aj s ich použitím),
- trošku soli,
- ½ čajovej lyžičky sódy bikarbóny,
- semienka rôznych olejovín podľa chuti (u nás letí ľan).
Ako na to?
Som inštruktorka Aerobiku, Zumby a Interval tréningu. Taktiež som šťastnou maminou dvoch chlapčekov. Prispievanie na blog fitshaker.sk považujem za úžasnú možnosť podeliť sa so svojimi poznatkami a skúsenosťami s ďalšími nadšencami športu a zdravého životného štýlu.