Pikantná kukuricová polievka aj pre vegánov

Letné dni už pomaličky končia a postupne k nám prichádza upršané, septembrové počasie. Na niektorých už pomaličky lezie tá leňošská nálada, keď majú chuť sa len tak zabaliť do deky, otvoriť knihu a zahriať sa buď čajíkom alebo nejakou polievočkou. No asi každého prestane baviť jesť len kurací vývar či zeleninovú klasiku. Prečo teda nevyskúšať nejakú novú, chuťovo nenahraditeľnú, a hlavne zdravú polievočku? Príprava tejto je jednoduchá a nemôžem zabudnúť spomenúť, že je vegánska! Plus, ak obľubuješ troška štipľavejšie jedlá, táto mňamka je ako stvorená pre teba :-).

Doba prípravy: 20 min

Čo budeme potrebovať?

  • 1 konzervu kukurice (cca 350 gramov)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľu
  • 400 ml mandľového mlieka
  • ½ lyžičky soli
  • 3 paradajky
  • citrónovú šťavu z jedného citróna
  • 1 lyžičku rasce
  • 1/4 lyžičky chili
  • čierne korenie, soľ
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 100 ml vody
  • koriander (lístky na ozdobu)

Ako budeme postupovať?

1. Do hrnca dáme olivový olej, chili a rascu. Necháme opražiť 5 minút. Zatiaľ si nakrájame cibuľu.

2. Pridáme cibuľu a znova necháme 5 minút na strednej teplote. Nakrájame si strúčiky cesnaku.

3. Primiešame cesnak a pražíme  2-3 minútky. Pridáme kukuricu a necháme všetko pražiť ďalších 5 minút. Nakrájame si paradajky.

4. Odoberieme zo zmesi ¾ hrnčeka, ktorý pridáme do mixéra. Pomixujeme spolu s 200 ml mandľového mlieka. Zatiaľ do polievky pridáme nakrájané paradajky a znížime teplotu.

5. Rozmixovanú zmes vrátime naspäť do hrnca. Potom dolejeme zvyšných 200 ml mlieka, vodu, čierne korenie a soľ. Nakoniec pridáme šťavu z citróna a necháme prevrieť. Podávame s koriandrom.

1 (1)

2 (1)

3 (1)

4 (1)

Prajem dobrú chuť :-).

 

Ďalšie tipy na polievky, ktoré ťa krásne zahrejú:

Liečivá polievka zo stonkového zeleru

Nízkokalorická polievka – tekvicová s bylinkami

Brokolicovo-špenátová polievočka

Nela Juričová

Článok bol pridaný dňa 08/09/2015 a zaradený do kategórie: PolievkyReceptyRýchle obedy či večere do 20 minútVegetariánske   |   Autor: Nela Juričová

Komentáre