Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Pikantná kukuricová polievka aj pre vegánov

Letné dni už pomaličky končia a postupne k nám prichádza upršané, septembrové počasie. Na niektorých už pomaličky lezie tá leňošská nálada, keď majú chuť sa len tak zabaliť do deky, otvoriť knihu a zahriať sa buď čajíkom alebo nejakou polievočkou. No asi každého prestane baviť jesť len kurací vývar či zeleninovú klasiku. Prečo teda nevyskúšať nejakú novú, chuťovo nenahraditeľnú, a hlavne zdravú polievočku? Príprava tejto je jednoduchá a nemôžem zabudnúť spomenúť, že je vegánska! Plus, ak obľubuješ troška štipľavejšie jedlá, táto mňamka je ako stvorená pre teba :-).

Doba prípravy: 20 min
Čo budeme potrebovať?

  • 1 konzervu kukurice (cca 350 gramov)

  • 3 strúčiky cesnaku

  • 1 cibuľu

  • 400 ml mandľového mlieka

  • ½ lyžičky soli

  • 3 paradajky

  • citrónovú šťavu z jedného citróna

  • 1 lyžičku rasce

  • 1/4 lyžičky chili

  • čierne korenie, soľ

  • 2 lyžice olivového oleja

  • 100 ml vody

  • koriander (lístky na ozdobu)


Ako budeme postupovať?
1. Do hrnca dáme olivový olej, chili a rascu. Necháme opražiť 5 minút. Zatiaľ si nakrájame cibuľu.
2. Pridáme cibuľu a znova necháme 5 minút na strednej teplote. Nakrájame si strúčiky cesnaku.
3. Primiešame cesnak a pražíme  2-3 minútky. Pridáme kukuricu a necháme všetko pražiť ďalších 5 minút. Nakrájame si paradajky.
4. Odoberieme zo zmesi ¾ hrnčeka, ktorý pridáme do mixéra. Pomixujeme spolu s 200 ml mandľového mlieka. Zatiaľ do polievky pridáme nakrájané paradajky a znížime teplotu.
5. Rozmixovanú zmes vrátime naspäť do hrnca. Potom dolejeme zvyšných 200 ml mlieka, vodu, čierne korenie a soľ. Nakoniec pridáme šťavu z citróna a necháme prevrieť. Podávame s koriandrom.
1 (1)
 
2 (1)
 
3 (1)
 
4 (1)
Nela Juričová
Redaktor vo Fitshaker

Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.