
V jednoduchosti je krása – a aj veľa chuti. Pečené cherry paradajky s karamelizovanou cibuľou, korenistým nádychom a lahodným smotanovo-fetovým dipom sú ideálnou voľbou na letnú večeru, ľahký obed či ako pohostenie pre návštevu.
Ak máš rada výrazné chute a hľadáš niečo jednoduché, ale efektné, tento recept ťa nesklame.
👉 Ak máš rada zdravé recepty, pri prihlásení na fitshaker.sk nájdeš vo svojom profile (v časti Na stiahnutie) e-booky plné inšpirácie – pre mäsožravcov, vegetariánov aj vegánov.
Ako na to?
1
Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké pásiky, cesnak nakrájame na plátky.
2
Cherry paradajky umyjeme a prekrojíme na polovice.
3
Feta syr nastrúhame a zmiešame s jogurtom a kyslou smotanou.
4
Na rozohriatej panvici zohrejeme olej, krátko orestujeme koreniny a cesnak, kým zavonia.
5
Stiahneme plameň a pridáme cibuľu, ktorú občas premiešame.
6
Keď zmäkne, posypeme ju cukrom a necháme karamelizovať.
7
Pridáme paradajky a necháme piecť bez miešania, aby sa nerozpadli.
8
Po 5–6 minútach jemne premiešame – paradajky by mali byť mäkké, ale stále držať tvar.
9
Podávame s chlebíkom, smotanovým dipom a čerstvou bazalkou.
TIP 1: Ak máš rada kôpor, pokojne ho pridaj do dipu.
TIP 2: Bielkoviny zvýšiš použitím cottage cheese namiesto časti kyslej smotany.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
475 kcal
1995 kJ
T:
26 g
B:
18 g
S:
23 g
V:
5 g

🍽 Prajem ti príjemný zážitok s touto chuťovou bombou! 😊
Ak popri zdravom jedle hľadáš aj spôsob, ako sa cítiť fit a plná energie, na Fitshakeri nájdeš viac ako 30 cvičebných programov – od rýchlych tréningov až po relaxačné cvičenia.
Vyber si ten, ktorý ti najviac sadne, a cvič v pohodlí domova, kedykoľvek máš chuť.
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot