
V jednoduchosti je krása – a aj veľa chuti. Pečené cherry paradajky s karamelizovanou cibuľou, korenistým nádychom a lahodným smotanovo-fetovým dipom sú ideálnou voľbou na letnú večeru, ľahký obed či ako pohostenie pre návštevu.
Ak máš rada výrazné chute a hľadáš niečo jednoduché, ale efektné, tento recept ťa nesklame.
Ako na to?
1
Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké pásiky, cesnak nakrájame na plátky.
2
Cherry paradajky umyjeme a prekrojíme na polovice.
3
Feta syr nastrúhame a zmiešame s jogurtom a kyslou smotanou.
4
Na rozohriatej panvici zohrejeme olej, krátko orestujeme koreniny a cesnak, kým zavonia.
5
Stiahneme plameň a pridáme cibuľu, ktorú občas premiešame.
6
Keď zmäkne, posypeme ju cukrom a necháme karamelizovať.
7
Pridáme paradajky a necháme piecť bez miešania, aby sa nerozpadli.
8
Po 5–6 minútach jemne premiešame – paradajky by mali byť mäkké, ale stále držať tvar.
9
Podávame s chlebíkom, smotanovým dipom a čerstvou bazalkou.
TIP 1: Ak máš rada kôpor, pokojne ho pridaj do dipu.
TIP 2: Bielkoviny zvýšiš použitím cottage cheese namiesto časti kyslej smotany.

🍽 Prajem ti príjemný zážitok s touto chuťovou bombou! 😊
Chudnutie nemusí byť o odopieraní a strese – môže to byť cesta plná radosti a malých víťazstiev.
Vo Fitshakeri veríme, že najlepšie výsledky prichádzajú, keď si užívaš každý krok svojej premeny.Stačí začať, vytrvať a starať sa o seba s ľahkosťou a láskou.Pohyb, chutné jedlo a podpora komunity ti pomôžu cítiť sa silná, sebavedomá a šťastná.
Chudni ľahko a s radosťou – zaslúžiš si to! 💛
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot