Letný recept na ľadovú kávu z našej novej fitness kuchárky

Pamätáš si na článok na tomto blogu, kde som našich čitateľov prosil o tipy na fajn fitnessky, inštruktorky a trénerky, ktoré by prispeli svojimi receptami do našej knihy “Z fitka do kuchyne 2, alebo čo jesť počas celého dňa a nepribrať” ? Tak táto e-kniha je už na svete. A dnes ti prinášame jeden recept z bonusovej knihy “Sladké spomienky za letom” úplne zdarma. Aj keď leto sa s nami pomaly lúči, robí to vo veľkom štýle, čo povieš? :-) Dnes sme mali na teplomeri 28 stupňov a nasledujúce dni má byť počasie podobné. A čo dobre padne počas takýchto teplých dní? Sadnúť si niekam na balkón, alebo terasu a vychutnať si niečo dobré, sladké, povzbudujúce…čo tak si dať Ľadovú kávu!

Kávičkári, nekávičkári…túto ľadovú kávu si zamilujú (podľa mňa) všetci! Dokonca ani drahý kávovar na ňu nepotrebujete a dokážete si na nej vykúzliť nádhernú (a ešte lepšie chutiacu) penu. Táto káva má čokoládovú príchuť a vďaka svojej lahodne chuti k nej nebudete potrebovať ani žiadny koláčik..

Čo potrebujeme na prípravu:

– 2 porcie –

  • studenú kávu (o jej príprave sa viac dočítate nižšie),
  • 5- 6 sušených datlí bez kôstok (vopred namočených vo vode),
  • 2 štamprlíky kvalitného BIO kakaa,
  • 4 kocky ľadu,
  • 2 lyžičky kokosového oleja (za studena lisovaného),
  • na dochutenie muškátový oriešok, škoricu, či vanilku.

Pripravíme si ju takto:

1. V prvom rade budeme potrebovať studenú kávu. Keďže nie sme fanúšikmi instantnej kávy, nezostáva nám nič iné, len si takúto kávu klasicky uvariť, precediť a dať vychladiť do chladničky :-). Daj si záležať aj pri výbere kávy.

2. Keď máme kávu pripravenú, dáme ju so všetkými prísadami do mixéra a rozmixujeme. Podľa vlastného vkusu dochutíme škoricou, alebo vanilkou. My máme radi muškátový oriešok, tak si pridávame ten :-).

3. Ak máš rada kávu s mliekom, odporúčame voliť mandľové mlieko (najlepšie vyrobené doma). Vôbec ho tam však netreba :-).

3 zaujímavosti o káve:

  1. Zdravá káva nedehydruje a nemusíme po nej piť vodu. Platí to iba o káve, ktorá je prepálená a prepražená (čiže toxická). Dajte si záležať na kvalite a zabezpečte si organickú.
  2. Po kávičke dokážu svaly podať vyšší výkon a človek dokáže zvládnuť ťažší tréning.
  3. Kvalitná káva vám dokáže zabezpečiť toľko antioxidantov ako napríklad tanier zeleniny

Mňaaam…asi si idem jednu pripraviť. Nech ti chutí! ;-)

foitshaker-blog-ČOKO-ICE-COFFEE

Ďalšie podobné recepty nájdeš v bonusovej knihe “Sladké spomienky za letom”, ktorú pridávame zdarma k eBooku “Z fitka do kuchyne, alebo čo jesť počas celého dňa a nepribrať” eBook nájdeš tu – www.fitnesskucharka.sk

Fitness-kucharka-z-fitka-do-kuchyne-2

Peter Švaral
Nájdeš ma:

Článok bol pridaný dňa 04/09/2014 a zaradený do kategórie: NápojeOstatnéRecepty   |   Autor: Peter Švaral

Komentáre