Lahodná večera po cvičení: Losos-Quinoa Express

Ak aj ty ešte stále hľadáš ten „pravý“ recept na lososa, ktorý by ťa vytrhol z rutiny a uspokojil nielen tvoj hlad, ale aj oči, nos a chuťové bunky, čítaj smelo ďalej a nechaj sa inšpirovať touto neobvyklou kombináciou. Tento super-funkčný pokrm ideálne poslúži ako potréniningové jedlo, ktoré urýchli regeneráciu tvojho svalstva a spaľovanie tukov. Odporúčame aj v prípade, ak na večeru čakáš dôležitých hostí a v kuchyni chceš čarovať ako ozajstný profík. :)

Čo budeme potrebovať? (na dve porcie)

  • 2 ks losos filé (vytiahneme z mrazničky pár hodín pred začiatkom varenia alebo ideálne použijeme čerstvý filet)
  • 100 g zeleninový mix (zelené fazuľky a špenát)
  • 80 g quinoa
  • 10 ks cherry paradajky
  • 2 PL olivový olej
  • 1 ČL korenie na ryby
  • 2 ČL fermentovaná sójová omáčka
  • 1 PL provensálske bylinky
  • 1 PL slnečnicové semiačka

Ako budeme postupovať?

1. Prichystáme si wok s pokrievkou, do ktorého dáme 2 polievkové lyžice olivového oleja a rozmrazené filé z lososa. Pridáme korenie na rybky, posypeme bylinkami a grilujeme z oboch strán cca 5 min (wok necháme počas grilovania uzavretý aby sa nám losos zbytočne nevysušil).

2. Medzitým si v inej panvici pripravíme zeleninový mix (restujeme na kokosovom oleji cca 10 min). Quinou premyjeme a varíme v jemne osolenej vode cca 20 min (pripravujeme podobne ako ryžu).

3. Nakrájame si čerstvé cherry paradajky a keď sa nám rybka dogriluje, vhodíme ich do woku a necháme podusiť vo vnútri na cca 5-10 min.

4. Na záver decentne dochutíme sójovou omáčkou a dekorujeme slnečnicovými semiačkami, prípadne ešte posypeme troškou provensálskych byliniek.

fitshaker_blog_losos_quinoa1

fitshaker_blog_losos_quinoa3

fitshaker_blog_losos_quinoa2

fitshaker_blog_losos_quinoa4

fitshaker_blog_losos_quinoa5

Čo z receptu vyťažíš pre svoje telo?

Losos: Rybka, ktorá nám okrem jemného mäska a kvalitných bielkovín, poskytuje aj silné protizápalové benefity. Najmä vďaka tomu, že je zdrojom vzácnych omega 3 mastných kyselín.

Quinoa: Jeden z najkvalitnejších komplexných sacharidov, ktoré si naše telo môže priať. Prekvapí nielen nulovým obsahom lepku, ale aj vysokým podielom vlákniny a rastlinných aminokyselín.

Špenát & Zelené fazuľky: Parádny zdroj železa, antioxidantov, vlákniny a v neposlednom rade aj rastlinného proteínu, z ktorého profitoval aj legendárny Pepek Námorník :). Tieto magické druhy zeleninky alkalizujú naše telo a ulahodia aj nášmu tráveniu.

Vychutnávame s úsmevom na tvári a dobrým pocitom na duši. Dobrú chuť :)

 

Ďalšie recepty, ktoré si zamiluješ:

Zdravá pizza bez múky a kysnutia

Plnený baklažán s mäskom a zeleninkou

Rýchla večera po cvičení – kuracie so zeleninou

Soňa Kočišová

Som optimistkou od hlavy až po päty, ktorej osud nadelil jamky v oboch lícach a podnikavú myseľ. Žijem a pôsobím vo Viedni, kde som prednedávnom doštudovala medzinárodný business. Zaujíma ma všetko, čo sa týka fitness, zdravého experimentovania v kuchyni, designu a fotografovania. Čo ma energizuje je aj snaha pozitívne ovplyvniť zdravie a pohodu každého, kto mi príde do cesty :-).
Soňa Kočišová

Článok bol pridaný dňa 27/05/2015 a zaradený do kategórie: Jedlá z rýbPotréningovéRecepty   |   Autor: Soňa Kočišová

Komentáre