Lahodná perníková horúca čokoláda s chuťou lieskových orieškov

Jeden z mojich obľúbených spôsobov, ako sa v zime zahriať je dopriať si dúšok horúcej čokolády. Chutí lahodne a je plná antioxidantov. Štúdie preukázali, že tmavá čokoláda ma veľa benefitov pre naše zdravie. Napríklad, znižuje krvný tlak, zlepšuje inzulínovú citlivosť, znižuje produkciu stresových hormónov, zlepšuje krvný tok a je prospešná pre naše srdiečko. Moja horúca čokoláda ťa navyše poteší chuťou lieskových orieškov a perníku. ;-)

Doba prípravy: 15 min.

Čo budeme potrebovať na 4 x 2 dl poháre?

  • 100 g horkej čokolády s podielom kakaa minimálne 70%
  • 1 lyžice lieskových orechov
  • ¼ šálky bio kakaa
  • 2 šálky kokosového mlieka
  • 1 šálku kvalitného mlieka
  • 1 lyžičku perníkového korenia
  • vanilkový extrakt

Ako budeme postupovať?

1. Polovicu horkej čokolády, lieskové orechy, kakao a kúsok mlieka pomelieme na jemnú kašu.

2. Pripravíme vodný kúpeľ. Do misky pridáme mlieko, rozomletú zmes, korenie (perníkové, vanilku) a zostávajúcu čokoládu. Všetko spolu zmiešame a ohrejeme, kým sa všetko nespojí a nerozpustí.

3. Podávame s nakrájanými orechmi alebo ovocím.

 

TIP: V recepte sme použili kombináciu rastlinného a kvalitného kravského mlieka, ale pokojne môžeš použiť len 300 ml kokosového mlieka, alebo naopak. Prispôsob si to podľa seba.

horká čokoláda

 

cokolada

 

horuca cokolada

Prajem ti príjemné vychutnávanie tejto tekutej dobroty! :-)

 

Skvelé recepty na všetko možné, čo je ale vhodné, keď cvičíš či si držíš peknú postavu, nájdeš v našich knihách:

fitness kuchárky

 

Pozri ďalšie nápoje, ktoré si môžeš dopriať aj teraz v zime:

Tekvicové latte s mandľovým mliekom

Kávovo-banánové smoothie

Ayurvedská horúca čokoláda

Antónia Puškášová

Antónia Puškášová

Redaktorka at Fitshaker
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchúprípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz
Antónia Puškášová

Článok bol pridaný dňa 05/12/2017 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyNápojeOstatnéReceptyVianočné   |   Autor: Antónia Puškášová

Komentáre