Lahodná perníková horúca čokoláda s chuťou lieskových orieškov

Jeden z mojich obľúbených spôsobov, ako sa v zime zahriať je dopriať si dúšok horúcej čokolády. Chutí lahodne a je plná antioxidantov. Štúdie preukázali, že tmavá čokoláda ma veľa benefitov pre naše zdravie. Napríklad, znižuje krvný tlak, zlepšuje inzulínovú citlivosť, znižuje produkciu stresových hormónov, zlepšuje krvný tok a je prospešná pre naše srdiečko. Moja horúca čokoláda ťa navyše poteší chuťou lieskových orieškov a perníku. ;-)

Doba prípravy: 15 min.

Čo budeme potrebovať na 4 x 2 dl poháre?

  • 100 g horkej čokolády s podielom kakaa minimálne 70%
  • 1 lyžice lieskových orechov
  • ¼ šálky bio kakaa
  • 2 šálky kokosového mlieka
  • 1 šálku kvalitného mlieka
  • 1 lyžičku perníkového korenia
  • vanilkový extrakt

Ako budeme postupovať?

1. Polovicu horkej čokolády, lieskové orechy, kakao a kúsok mlieka pomelieme na jemnú kašu.

2. Pripravíme vodný kúpeľ. Do misky pridáme mlieko, rozomletú zmes, korenie (perníkové, vanilku) a zostávajúcu čokoládu. Všetko spolu zmiešame a ohrejeme, kým sa všetko nespojí a nerozpustí.

3. Podávame s nakrájanými orechmi alebo ovocím.

 

Tip č.1: V recepte sme použili kombináciu rastlinného a kvalitného kravského mlieka, ale pokojne môžeš použiť len 300 ml kokosového mlieka, alebo naopak. Prispôsob si to podľa seba.

Tip č.2: Túto čokoládu môžeš ponúknuť aj deťom od 2 rokov, ale stačí im iba 1 dl pohár.

horká čokoláda

 

cokolada

 

horuca cokolada

Prajem ti príjemné vychutnávanie tejto tekutej dobroty! :-)

 

Skvelé recepty na všetko možné, čo je ale vhodné, keď cvičíš či si držíš peknú postavu, nájdeš v našich knihách:

fitness kuchárky

 

Pozri ďalšie nápoje, ktoré si môžeš dopriať aj teraz v zime:

Tekvicové latte s mandľovým mliekom

Kávovo-banánové smoothie

Ayurvedská horúca čokoláda

Antónia Puškášová

Redaktorka vo Fitshaker
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchúprípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz
Antónia Puškášová

Článok bol pridaný dňa 05/12/2017 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyNápojeOstatnéReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokovVianočné   |   Autor: Antónia Puškášová

Komentáre