Krémové rizoto s medvedím cesnakom a sušenými paradajkami

Ak si milovníčkou talianskej kuchyne, krémové rizoto ti určite netreba predstavovať. Lahodná chuť zeleninky, hríbov a medvedieho cesnaku podčiarknutá voňavým parmezánom… tak to je kombinácia, ktorej ťažko odolať. Priprav si túto rýchlu a tak dobrú večeru, ktorá bude hotovou oslavou pre tvoje chuťové poháriky. Presvedč sa sama :-).

Čo budeme potrebovať?

  • 1 šálku ryže na rizoto (napr. arborio)
  • 1 cibuľu
  • hrsť sušených dubákov
  • hrsť sušených paradajok
  • hrsť medvedieho cesnaku
  • 2 – 3 šálky vývaru
  • 1 šálku suchého bieleho vína
  • soľ
  • korenie
  • parmezán
  • olej (kokosový alebo olivový)

Ako budeme postupovať?

1. Ryžu premyjeme a necháme odkvapkať.

2. Na rozpálenú panvicu nalejeme olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.

3. Prisypeme premytú ryžu, chvíľočku opekáme zo všetkých strán, pridáme dubáky a zalejeme vývarom. Primiešame nakrájané sušené paradajky a prilejeme víno.

4. Zmes osolíme, okoreníme a za stáleho miešania prilievame na striedačku vývar a víno tak, aby bola ryža stále v tekutine.

5. Asi po 20 minútach je rizoto hotové, malo by byť krásne krémové a lepkavé. Necháme ho mierne vychladnúť.

6. Kým rizoto chladne, nastrúhame parmezán a primiešame ho doň.

7. Medvedí cesnak umyjeme, vysušíme a nasekáme alebo natrháme na menšie kúsky, ktoré potom opatrne primiešame do rizota.

8. Naservírujeme na tanier a na záver ešte posypeme parmezánom.

fitshaker-blog-rizoto-medvadi-cesnak1

fitshaker-blog-rizoto-medvadi-cesnak2

fitshaker-blog-rizoto-medvadi-cesnak3

Prajem skvelú chuť :-).

 

Ďalšie fantastické recepty s ryžou:

Čistiace rizoto plné zeleniny

Lososová ryža so sójovou omáčkou

Krémové špenátové rizoto

Lucia Súkeníková

Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).
Lucia Súkeníková

Článok bol pridaný dňa 15/04/2016 a zaradený do kategórie: PotréningovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Lucia Súkeníková

Komentáre