Krémové rizoto s medvedím cesnakom a sušenými paradajkami

Ak si milovníčkou talianskej kuchyne, krémové rizoto ti určite netreba predstavovať. Lahodná chuť zeleninky, hríbov a medvedieho cesnaku podčiarknutá voňavým parmezánom… tak to je kombinácia, ktorej ťažko odolať. Priprav si túto rýchlu a tak dobrú večeru, ktorá bude hotovou oslavou pre tvoje chuťové poháriky. Presvedč sa sama :-).

Čo budeme potrebovať?

  • 1 šálku ryže na rizoto (napr. arborio)
  • 1 cibuľu
  • hrsť sušených dubákov
  • hrsť sušených paradajok
  • hrsť medvedieho cesnaku
  • 2 – 3 šálky vývaru
  • 1 šálku suchého bieleho vína
  • soľ
  • korenie
  • parmezán
  • olej (kokosový alebo olivový)

Ako budeme postupovať?

1. Ryžu premyjeme a necháme odkvapkať.

2. Na rozpálenú panvicu nalejeme olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.

3. Prisypeme premytú ryžu, chvíľočku opekáme zo všetkých strán, pridáme dubáky a zalejeme vývarom. Primiešame nakrájané sušené paradajky a prilejeme víno.

4. Zmes osolíme, okoreníme a za stáleho miešania prilievame na striedačku vývar a víno tak, aby bola ryža stále v tekutine.

5. Asi po 20 minútach je rizoto hotové, malo by byť krásne krémové a lepkavé. Necháme ho mierne vychladnúť.

6. Kým rizoto chladne, nastrúhame parmezán a primiešame ho doň.

7. Medvedí cesnak umyjeme, vysušíme a nasekáme alebo natrháme na menšie kúsky, ktoré potom opatrne primiešame do rizota.

8. Naservírujeme na tanier a na záver ešte posypeme parmezánom.

fitshaker-blog-rizoto-medvadi-cesnak1

fitshaker-blog-rizoto-medvadi-cesnak2

fitshaker-blog-rizoto-medvadi-cesnak3

Prajem skvelú chuť :-).

 

Ďalšie fantastické recepty s ryžou:

Čistiace rizoto plné zeleniny

Lososová ryža so sójovou omáčkou

Krémové špenátové rizoto

Lucia Súkeníková

Článok bol pridaný dňa 15/04/2016 a zaradený do kategórie: PotréningovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Lucia Súkeníková

Komentáre